NYHETER 2021-9-22 KL. 07:00

Musikaliska kusiner vill erövra musikvärlden

Av Anders Jönsson

Musikaliska kusiner vill erövra musikvärlden
Kusinerna Emil Westerberg, producent, och Sannah Sae, låtskrivare och sångerska, hoppas kunna göra musik tillsammans. Foto: Anders Jönsson

växjö Sannah Sae har redan släppt egna låtar och är på väg att bli en etablerad artist. Nu följer kusinen Emil Westerberg i hennes fotspår. – Vi hopps kunna göra något tillsammans i framtiden, säger Sannah.
Lokaltidningen har tidigare skrivit om Växjöartisten Sannah Sae, nu boende i Stockholm, som skriver egen musik och har siktet inställt mot artisttoppen.
Nu är hon inte längre ensam i familjen om att ha släppt en låt. Kusinen Emil Westerberg har varit med och producerat en låt under artistnamnet EWO Beats.
– Den låten gick väldigt bra, den fick över 120 000 spelningar bara under de två första veckorna. Det var bara på Spootify, berättar Emil.
Hur gick det till?
– Jag producerade en låt åt en rappare som jag träffat. De gör sitt egna med texten så hjälper jag dem att få det till en låt.
– Jag producerade den tillsammans med en kille som heter Melvin. Annars gör jag mest allt själv. Jag får så klart lite tips och så från andra som kan mycket, men jag jobbar mest för mig själv.

Efter succén med den produktionen har de glada tillropen inte låtit vänta på sig.
– Det är många som skrivit till mig efter den låten, många artister som skrivit till mig och tyckt att det var bra. Det är kul att höra.
Så det är lite olika genrer som kusinerna ägnar sig åt, i alla fall hittills.
– Men jag har ju flyttat till Stockholm och där har jag jobbat lite med hip hop-producenter. Så jag är inte helt främmande för det, men det är ju inte riktigt den genre som jag släpper, säger Sannah Sae.

Upplagt för ett samarbete i framtiden?
– Det ska vi väl få till. På ett sätt är det ganska nytt med Emil, men på ett annat är man van vid att du sitter vid din dator och skapar musik. Så har det varit sedan du var liten, men nu är det lite mer på riktig. Och det är ju jättenytt, men det är klart att vi ska göra något tillsammans, säger Sannah.
Det kanske blir extra kul att kunna hålla det inom släkten?
– Ja, verkligen. Det är många som frågar vart mitt musikintresse kommer ifrån, om det är något som finns inom familjen. Men så har det aldrig riktigt varit, jag vet inte riktigt vad jag har fått det ifrån. Att mamma och pappa gillar att lyssna på musik absolut, men de kan det ju inte så bra, säger Sannah.
– Jag har det ungefär likadant, men på mammas sida har jag min morfar som berättat att han var producent när han var ung, han var lite som jag så det är lite samma fotspår, berättar Emil.

Vad händer närmast för er?
– Jag fortsätter jobba som jag gjorde innan. Jag går till studion och så får man se vad som kommer ut av det. Det blir säkert några låter, så är det säkert någon som blir sugen på att släppa någon av dem, säger Emil.
– Det är mycket på gång. Jag flyttade till Stockholm för ungefär ett år sedan och det var då jag började släppa musik. Sedan dess har allt gått i ett. Jag kör ju independent just nu så det tar lite mer tid och man får göra allt själv, berättar Sannah och fortsätter:
– Just nu är det mycket tid i studion och jobb med att få fram bra låtar. Sedan har jag ett planerat liveprojekt, något som det inte blivit mycket av med den senaste tiden.

Var ser ni er själva om fem år?
– Inom fem år satsar jag på att bli en av de största. Jag vet att om jag jobbar hårt och verkligen vill och får lite hjälp på vägen vet jag att jag kommer att klara det. Det gäller bara att jobba hårt och visa vad man vill. Jag hoppas på att bli i alla fall topp fem bland hip hop-producenterna i Sverige, säger Emil.
– Jag vill ha släppt betydligt fler låter, en EP och ett album. Kanske frontat en egen turné, det finns massor av grejer man vill göra. Sedan ska man orka och det ska gå runt, det är mycket som ska klaffa. Men om fem år hoppas jag ha kommit en bra bit på vägen, säger Sannah.