NYHETER 2021-7-3 KL. 17:34

Kungsgrillen skjuter fram öppnandet på Norremark

Av Hans Nilsson

 Kungsgrillen skjuter fram öppnandet på Norremark
Nyligen skrev Lokaltidningen att Ahmed Alqadomi har köpt Restaurang Fanten för att öppna Kungsgrillen Norremark i de lokalerna den 1 juli. Men han har nu skjutit fram öppnandet av den nya Kungsgrillen Norremark till den 30 juli. Foto: Hans Nilsson


VÄXJÖ. Kungsgrillen Norremark skulle ha öppnat den 1 juli i gamla Pizzeria Fanten på Rådjursvägen - men nu måste Ahmed Alqadomi som äger Kungsgrillen skjuta upp det till den 30 juli.
- Det var mer att göra i lokalerna än vi hade trott, säger Ahmed Alqadomi.
Nyligen skrev Lokaltidningen att Ahmed Alqadomi skulle öppna sitt åttonde matställe på bara några år.
Ahmed Alqadomi har nämligen köpt den klassiska Restaurang Fanten på Rådjursvägen 2 på Norremark. Planen var att han skulle öppna den 1 juli i de 200 kvadratmeter stora lokalerna under namnet Kungsgrillen Norremark.
Det blir samma koncept som Kungsgrillen på Storgatan 56: falafel, vegansk falafel, kebab, pizza, kycklingkebab, shawarma, sallad, vegansk pizza och hamburgare.
Men Ahmed Alqadomi har skjutit fram öppnandet av den nya Kungsgrillen Norremark.
- Jag har beställt nya maskiner och det är semestertider så maskinerna har inte kommit än. Dessutom var det mycket mer att renovera och städa i lokalerna än jag hade trott, men den 30 juli eller senast den 1 augusti ska vi vara färdiga och ha maskinerna på plats så att vi kan öppna, förklarar Ahmed Alqadomi.
- Men det kan även bli tidigare om vi får maskinerna snart och om renoveringen blir klar snabbare än vi beräknar nu, lägger han till.
Kungsgrillen Norremark börjar med fem anställda, men målet är fortfarande att bygga om till en drive-in. Kanske nästa år, och då kan det handla om 15 till 25 anställda, enligt Ahmed Alqadomi.