Klik venligst
NYHETER 2021-4-19 KL. 10:25

Erik och Malin ser ljust på framtiden - har flera planer på gång

Av Hans Nilsson

Erik och Malin ser ljust på framtiden - har flera planer på gång
Erik Saad och Malin Stålgren på Knock ’em Down är väldigt trötta på att prata om saker som rör pandemin. De vill se framåt nu. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. På Event Center Knock ’em Down i Växjö planeras det för företagsevent och man har bokat in fem mycket kända ståuppkomiker till sommaren. Först ut är Magnus Betnér den 10 juni.- Vi väljer att blicka framåt nu och se ljust på framtiden, säger Malin Stålgren, ägare av Knock ’em Down och Erik Saad, eventansvarig.
Pandemin har påverkat alla som sysslar med publika evenemang. Event Center Knock ’em Down som har funnits på Västra Esplanaden i Växjö sedan 2016 är inget undantag.
Där är konceptet mat och dryck och olika aktiviteter och möten mellan människor. Man erbjuder bowling, shuffleboard, boule, Virtual Reality, biljard, jakt/skytte och den egna satsningen: The Challenge, där man kan utmana vänner och kollegor i ”det digitala fångarna på fortet” med 3 till 5 personer i varje lag.
The Challenge är en coronaanpassad aktivitet som ägaren Malin Stålgren lyfter fram.

Men egentligen är både hon och den eventansvarige Erik Saad väldigt trötta på att prata om saker som rör pandemin. De vill se framåt nu.
- Pandemin har påverkat oss jättemycket. Men nu har vaccineringarna kommit igång och vi hoppas att det ska bli bra framåt sommaren så att man lättar på restriktionerna och att folk vågar gå ut igen. Vi älskar att jobba med det här och vi kommer inte att ge oss, säger Malin.
- Det gäller att hitta nya vägar och vara kreativ i pandemin, och det har ändå gått bra att ha aktiviteter. Vi har stora ytor och vi har sett till att våra gäster håller avstånd. När kommunen har varit här och inspekterat har de tyckt att vi har skött det bra, de har sagt att vi till och med har hårdare regler än vad som rekommenderas, berättar Erik.
I denna optimistiska anda har de nu flera stora planer på gång. De har bland annat bokat in fem ståuppkomiker till sommaren. Det är några av de mest kända svenska ståuppkomikerna som är inplanerade.
Än så länge vill de bara offentliggöra ett namn. Det är Magnus Betnér som kommer till Knock ’em Down den 10 juni, om allt går som Malin och Erik hoppas.
- Vi går ut med att det är Magnus Betnér för att det redan finns folk som har biljett till hans föreställning. Betnér skulle ju ha kommit hit i höstas, men vi var tvungna att ställa in när smittspridningen ökade och det blev hårdare restriktioner för hur många det fick vara i publiken, säger Malin.
- Nu planerar vi för detta, men vi vill inte gå ut med datum och namn på de andra ståuppkomikerna eftersom det är så osäkert med smittan än så länge. Om smittspridningen går ned och myndigheterna lättar på restriktionerna kommer vi troligen att kunna genomföra det här med start den 10 juni med Betnér, lägger hon till.
Den totala ytan på Knock ’em Down är 3 000 kvadratmeter. Det är hela gamla Oléo och Clas Ohlson de har att tillgå.

Själva eventytan där ståuppkomikerna ska uppträda i sommar, om det går att genomföra, är på 400 kvadratmeter.
- Vi kommer bygga upp en scen för stand up och en bar i eventlokalen. Men vi vill även satsa på livemusik och företagsevent och konferenser, det finns utrymme för mindre privata sällskap också. Vi har skärmat av en yta på 130 kvadrat med en glasvägg i eventlokalen så att man kan vara där och ha konferens till exempel, förklarar Erik.


hans nilssonDet har gått bra att ha aktiviteter som bowling i pandemin, tycker Malin Stålgren, ägare av Knock ’em Down och Erik Saad, eventansvarig. - Vi har stora ytor och vi har sett till att våra gäster håller avstånd, säger de. Foto: Hans NilssonPå Event Center Knock ’em Down i Växjö har man bokat in fem kända ståuppkomiker till sommaren och man planerar företagsevent. - Vi väljer att blicka framåt och se ljust på framtiden, säger Malin Stålgren och Erik Saad. Foto: Hans Nilsson