NYHETER 2022-5-25 KL. 17:50

Crazy Daze är Växjös hetaste rockband: ”Vi älskar att stå på en scen och spela”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Rockbandet Crazy Daze i Växjö har funnits i tio år - men man har aldrig varit hetare än nu. Nyligen släppte bandet debutskivan ”Don´t Mess With Crazy Daze” och hade releasefest med succéspelningar på både Kafé de luxe och Bergendahlska gården i Växjö. I sommar väntar spelningar på Speakers Corner och på Konserthuset.
- Jag älskar att sjunga i ett band, det är en dröm för mig att stå längst fram på scenen, säger Tobias Eriksson, sångare i Crazy Daze.

Crazy Daze är Växjös hetaste rockband: ”Vi älskar att stå på en scen och spela”
Rockbandet Crazy Daze i Växjö är stekhett just nu efter debutskivan och flera spelningar med Jakob Frisk på trummor, Alvar Janse, tamburin, Jonas Norrby på bas, sångaren Tobias Eriksson och Andreas Boström på gitarr. Foto: Hans Nilsson

Crazy Daze är ett grymt tajt rockband, det är också en del av Ensemble Cor, som har kallats för Växjös motsvarighet till Glada Hudik.
Lokaltidningen träffade bandet i logen ett par timmar innan det var dags för en konsert på Bergendahlska gården förra torsdagen. Medlemmarna i bandet satt och käkade godis och chips. Stämningen var avslappnad. Här fanns ingen nervositet.
Sångaren Tobias Eriksson och Alvar Janse, som spelar tamburin i bandet, pratade och skojade. Trummisen Jakob Frisk och basisten Jonas Norrby, höll en lite lägre profil. Det gjorde även gitarristen och kapellmästaren i bandet, Andreas Boström, som var snuvig och ville hålla avstånd.
- Vi är ett samspelt band och vi kommer väldigt bra överens i bandet, säger Tobias Eriksson, som började som trummis en gång i tiden i Crazy Daze.
Det märks att grabbarna i bandet är sugna på att komma ut och spela. Under flera år gjorde de tio spelningar i snitt varje år, men pandemin satte stopp för konserter.
- Det är roligt att spela igen, det hade varit tomt i livet utan det här bandet. Det är en gemenskap man får när man är med i ett band, förklarar Jakob Frisk, som har trummisen Neil Peart i Rush som sin stora förebild.
När Crazy Daze intar scenen är det ett band som utstrålar självförtroende och en bra kaxighet. De vet att de är ett tajt rockband med rätt attityd och energi på scenen. Det låter riktigt bra om Crazy Daze på det soundcheck som Lokaltidningens reporter bevittnade.
För några veckor sedan gjorde bandet en snygg entré till releasefesten av debutskivan ”Don´t Mess With Crazy Daze” på Kafé de luxe när de anlände i en limousin. Sedan gick de in på scenen i källaren på Kafé de luxe och körde sin grej och publiken älskade det.
- Det var fantastiskt, vi fick en sådan otrolig respons från publiken. Folk kom fram efter konserten och berömde oss. Då har man nog gjort något riktigt bra om det händer på Kafé de luxe, säger Tobias Eriksson.
- Att vara frontman i ett band och att stå på scenen och ha ögonkontakt med publiken har alltid varit min högsta dröm, lägger han till.
Crazy Daze spelar rock med inslag av lite punkattityd och hårdare rock i de egna låtarna som ”Devil Woman”, ”Hot Rod”, ”She´s An Outlaw” och ”Don´t Mess (With A Street Racer”) som ligger på debutskivan.
- Vi kör ju en del covers också som ”My Generation” av The Who, och Kinkslåten ”You Really Got Me”, påpekar Tobias Eriksson.

Konserten på Bergendahlska gården förra torsdagen var ett samarbete med OMS-fritid i Växjö, som ordnar aktiviteter i första hand
för personer med en funktionsnedsättning inom LSS.
Det blev som en andra releasefest för debutskivan, där bandets EP-skiva och t-shirt fanns till försäljning för 70 respektive 150 kronor på Bergendahlska gården. Skivan ligger för övrigt på Spotify.
hans nilsson


Crazy Daze på Bergendahlska gården i Växjö för ett tag sedan. Jonas Norrby på bas, Tobias Eriksson på sång, Jakob Frisk på trummor, Andreas Boström på gitarr och Alvar Janse på tamburin. Foto: Hans NilssonRockbandet Crazy Daze i Växjö är hetare än någonsin med debutskiva som nyligen släpptes ocb flera spelningar. Från vänster Alvar Janse,Jakob Frisk, Andreas Boström, Tobias Eriksson, och Jonas Norrby. Foto: Hans Nilsson