NYHETER 2021-7-5 KL. 17:35

Advisory i stark tillväxt - satsar stort på sydöstra Sverige

Av Hans Nilsson

Advisory i stark tillväxt - satsar stort på sydöstra Sverige
Eric Wickell, vd för mediebyrån Advisory i Växjö, hälsar Danny Carlsson välkommen till företagets kontor i Karlshamn. På längre sikt är målet för Advisory att etablera sig på fler ställen i sydöstra Sverige. Foto: Pressbild


VÄXJÖ. Mediebyrån Advisory med huvudkontor i Växjö utvidgar nu sin verksamhet i sydöstra Sverige och öppnar kontor i Karlshamn i augusti i år.
Företaget ser stora möjligheter till expansion i Blekinge och söker på sikt därför flera anställda till kontoret i Karlshamn.
- På längre sikt är målet att vi ska etablera oss på fler ställen i sydöstra Sverige, nästa steg kan bli Kristianstad-regionen, säger Kristoffer Dahl, medierådgivare på Advisory.
Advisory i Växjö är ett stekhett företag med många järn i elden just nu. Man jobbar som mediebyrå eller fullservicebyrå till runt 400 företag och med både mindre bolag och flera börsnoterade bolag som kunder.
Ett vanligt uppdrag för Advisory är att hjälpa företag att digitalisera sina medieval, göra medieköp i rätt kanaler och att följa upp detta.
Företaget är i stark tillväxt. Advisory har gått från en omsättning på 7 miljoner kronor 2016 till att omsätta 18 miljoner kronor 2020.
- Corona har startat en digitaliseringsprocess hos många företag och har vi haft förmånen att få många drivna och duktiga personer som sökt sig till oss. Vi satsar offensivt och vi vill vara en attraktiv arbetsgivare, förklarar Kristoffer Dahl.
Dessutom är Advisory är en av fyra grundare till välgörenhetsstiftelsen Växjö Charity som på tre år har delat ut över 3 miljoner kronor till utvalda förmånstagare i regionen.
Nyligen var Lokaltidningen först med att rapportera om att Advisory också är ett av fyra företag i Växjö som nu satsar drygt 20 miljoner kronor i ett bygge av en nätverksarena för företag på Hjortvägen på Norremark - Advisory Business Arena. De andra företagen i satsningen är Service & Klimat och Växjö Färg & Tapet, och det lokala investmentbolaget Pergitus Invest AB.
I Advisory Business Arena kommer ett fåtal företag erbjudas kontor och ett 30-tal utvalda företag få möjligheten att bli medlemmar och få exklusiv tillgång till en padelarena med spa och relax, lounge och konferenslokaler. Den 2 000 kvadratmeter stora nätverksarenan ska stå klar i mars eller april 2022.
Advisory har i nuläget 18 anställda med huvudkontoret i Växjö och med kontoren i Kalmar och Göteborg. Men i augusti blir man ännu fler i och med att man öppnar kontor i Karlshamn där man planerar att på sikt anställa ett antal personer.
- Blekinge är ett intressant område, det ligger nära Växjö och det är en region som är i tillväxt med många duktiga entreprenörer och en stark företagsanda. Det finns ett stort intresse hos företag i Blekinge att utveckla sin kommunikation, synas i rätt sammanhang och göra moderna medieval. Därför ser vi verkligen fram emot att få komma igång med vår nya etablering med start direkt efter semestern, säger Eric Wickell, vd för Advisory.
Advisory har knutit expansionen till en person på kontoret i Karlshamn. Danny Carlsson heter han och han har redan arbetat med Advisory via sin tidigare arbetsgivare Gota Media, men även under sin tid på Nent och då med mer fokus på större företag och rikstäckande kampanjer.
- Danny har en stor och bred erfarenhet från branschen, det kommer stärka vårt erbjudande och vår kompetens, berättar Eric Wickell.
På lite längre sikt planerar Advisory att försöka etablera sig i fler regioner.
- Först har vi fokus på satsningen i Karlshamn och Blekinge och på nätverksarenan Advisory Business Arena på Norremark, säger Kristoffer Dahl.
- Men på längre sikt vill vi etablera oss i fler orter och då är Kristianstad-regionen intressant. På det viset kan vi binda ihop det med våra verksamheter i Kronoberg, Kalmar och Blekinge. På längre sikt spanar vi även norröver uppåt Jönköping eller Borås för att knyta ihop verksamheten i Göteborg, lägger han till.





Mediebyrån Advisory med huvudkontor i Växjö är ett stekhett företag med många järn i elden just nu. Matilda Strååth, Kristoffer Dahl, Hanna Sandgren, Eric Rosander, Linus Kronberg och Melany Backman. Fotto: Pressbild