EXTRAMATERIAL 2024-6-11 KL. 08:50

Triumf på Poker-SM: Mästare krönt i Sveriges prestigefyllda pokerturnering

Triumf på Poker-SM: Mästare krönt i Sveriges prestigefyllda pokerturnering

Poker-SM 2024 gick av stapeln den 29e maj och inleddes med Omaha som sedan följdes av Texas Hold´em i main eventet. Finalen avgjordes under lördagen den 8e juni och segrare blev Niklas “Dubbelklockan” Lundberg .

Den totala prispotten för vinnaren låg på otroliga 765.000 kr. Det var en spännande final med många bra händer och spelare, men till slut återstod endast två stycken och det var då finalen i Poker-SM 2024 skulle avgöras.

Innehåll
Fakta om Poker-SM 2024
Summering av finalhanden
Placeringar och resultat i finalen 2024
Kommentarer från vinnare
Struktur för Main Event
Summering av Poker-SM 2024

Poker-SM 2024
Poker-SM 2024 drog igång den 29e maj där det inleddes med Omaha och avslutades den 8e Juni då Texas Hold´em main eventet avgjordes. Turneringen kunde följas på Casino Cosmopols Twitch kanal, samt på deras Instagramkonto uppdaterades det med jämna mellanrum.

Simon och Sammy har kommenterar Poker-SM live på Twitch kanalen och vi har kunnat följa borden med spänning varje dag. Det var en härlig turnering med många spännande händer och ögonblick, där inte minst den segrande finalhanden var rafflande.

Finalhanden i Poker-SM 2024
När mer än 7 timmar hade passerat så var vi nere på de 2 sista finalisterna i Poker-SM som bestod av Niklas Lundberg och Kenneth Wiik. Lundberg som hade haft ett stabilt spel under hela turneringens gång fick möta ett tufft motstånd från Wiik som spelade ett par riktigt bra händer och tog sig därmed till en andraplats.

När den sista handen spelades låg blindsen på 80.000/160.000 och Niklas inledde med en 320 raise där Kenneth svarar med en all in. Niklas visar upp spader ess och hjärter dam (AQ) och Kenneth slänger upp hjärter ess och klöver 9 (A9).

Så här utspelar sig den sista handel i finalen:

Flopp: Spader knekt, Hjärter fem, Ruter 6 (Niklas nuvarande vinnare)
Turn: Spader kung (Niklas nuvarande vinnare)
River: Spader 10 (Niklas vinner Poker-SM 2024)

Niklas Lundberg tar därmed hem prispotten efter den handen på 765.000 kr och kenneth Wiik får ändå en hygglig summa på strax över en halv miljon för andraplatsen i Poker-SM 2024.

Även om turneringen nu har nått sitt slut så kan du såklart spela poker online vid ditt favoritbord. Du hittar trygga och säkra pokersajter på bedrageri.info.

Kommentarer från vinnaren
Efter finalen så intervjuas en självsäker, men skämtsam Niklas Lundberg av Simon och Sammy. Då Niklas får fråga hur stämningen vid finalbordet var svarar han:

“Jag tror att jag var minst nervös av alla som spelade, vilket gav ett psykologiskt övertag. Det gör att det blev rätt bra feeling. Sen behöver man såklart alltid lite flyt vid bordet”

Niklas säger även att han inte har spelat Texas Hold´em på över 10 år, men ändå tar han hem förstaplatsen, vilket är mycket imponerande. När Niklas får frågan vad han ska göra med pengarna så är svaret kort och rakt: Spela såklart!.

Vi säger stort grattis till Niklas och alla andra som fick lämna turneringen med prispengar i handen och önskar dem lycka till i fortsättningen!

Topplaceringar och resultat i Poker-SM 2024
Poker-SM har spelats klart och här kan du se vilka som tog sig till toppen i finalen som spelades lördag den 8 juni.
Struktur för Main Eventet
Här kan du se hur strukturen såg ut för main eventet i Poker-SM 2024 samt se information och bordsinformation.
Summering av Poker-SM 2024
Poker-SM 2024 har avslutats och vi har fått se en mängd spännande händer som har spelats av otroligt duktiga pokerspelare. Det har varit många timmar av spänning för oss som har följt finalen och i år var det väldigt intressant rakt igenom hela turneringen.

Den mest spännande dagen var såklart finalen i lördags som bjöd på både grymma bluffar, spännande kontringar och mycket professionellt spel av deltagarna. Efter drygt 7 timmar avgjordes slutligen turneringen och Niklas Lundberg som var chipleader då finalen började vann över Kenneth Wiik i Heads-up och tog därmed hem förstaplatsen och 765.00 kr.

Poker-SM började med 347 spelare och på finalens sista dag var det 14 spelare kvar och 9 av dessa, som du kan se ovan fick lämna med prispengar i handen. Vi har haft mycket kul och spänning under finalen och vi hoppas såklart på en lika bra turnering nästa år, som vid Poker-SM 2024.