EXTRAMATERIAL 2023-4-25 KL. 10:46

Sveriges countrystjärna Alexzandra Wickman beger sig ut på sin första egna turné "Women of Country"!

Av Josefin Petersson

Sveriges countrystjärna Alexzandra Wickman beger sig ut på sin första egna turné
Foto: WereckiPR/Ricky Tillblad

En av Sveriges mest lysande countrystjärnor Alexzandra Wickman beger sig i höst ut på sin första egna turné "Women of Country". Alexzandra debuterade i Melodifestivalen 2018 och presenterade sig även för hela svenska folket som expertcoach i "Stjärnornas Stjärna”. Hon har sedan dess medverkat otaliga gånger i både Nyhetsmorgon, Bingolotto och SVT Go'kväll med sina egna låtar. Med sin storytelling och sitt drömska sound har Alexzandra på kort tid blivit en av Sveriges främsta countrystjärnor.

Till turnén "Women of Country" har Alexzandra Wickman med sig sitt femmannaband med Sveriges främsta countrymusiker där de stora kvinnliga countrystjärnorna kommer att hyllas med några av världens största och främsta countrylåtar!

Förbered er på en sprakande varm och glittrande helkväll med fantastiska tolkningar av bland andra Dolly Parton, Shania Twain, Faith Hill och mycket mer som får publiken att drömma sig bort till Nashvilles fantastiska värld.

Turnépremiär blir det i Värnamo den 10 november med stopp i några av landets större och väl valda städer.

Turnéplan: "Women of Country"
10 November Värnamo, Gummifabriken
11 November Nyköpings Teater
12 November Norrköping, Flygeln
14 November Stockholm, Scalateatern
15 November Vara Konserthus
16 November Karlstad, Scalateatern

Biljetter via www.mtlive.se

Alexzandra Wickman har under senare år medverkat i ett flertal TV- och radioproduktioner i SVT, TV4, Sveriges Radio, samt Sveriges nya countryradiostation Go Country. Under 2022 var hon en av huvudartisterna i succén ”Från Orsa till Nashville” där hon turnerade tillsammans med Kalle Moraeus och Doug Seegers. Med sin storytelling och sitt drömska sound har Alexzandra kommit att bli en av våra största countrystjärnor. Countrymusiken trollband henne som liten när hon lyssnade på LP skivor med country- och bluegrassmusik och hon somnade varje kväll till tonerna av mandolin och banjo. Hon är utbildad vid The Royal College Of Music i Stockholm, samt praktisk utbildning i Nashville, där hon varit ett flertal gånger och spelat in sin musik med några av de främsta producenter och musiker som Nashville har att erbjuda.