EXTRAMATERIAL 2022-11-24 KL. 08:00

Samos lanseras sommaren 2023

Av Thomas Edgren

Nästa sommar utökar Ving Greklandsutbudet med Samos, en pittoresk ö i Egeiska havet. Samos är en populär nyhet för den som längtar efter grekisk småskalighet, natursköna omgivningar och vackra stränder. Till Samos flyger Ving direktcharter från Arlanda, med start i maj 2023.

Samos lanseras sommaren 2023
Samos är ett nytt resmål för Ving. Flygen börjar gå i maj nästa år. Foto: Matina Tsogas, Ving

Samos brukar kallas den gröna ön och är fyllt med historiska byar och charmiga orter där den genuina stämningen lever kvar. På Samos finns det marknader, restauranger och traditionella tavernor, som tack vare närheten till den turkiska kusten har matinfluenser från både Grekland och Turkiet. Samos är känt för sina vackra stränder och badvikar – flera av dem prisbelönta för sitt rena och kristallklara vatten.

- Det är över ett decennium sedan vi hade resor till Samos. Därför känns det roligt att vi åter kan erbjuda en nygammal favorit i Grekland. Samos är ett bra resmål för Greklandsfantaster som vill njuta av bad, vackra omgivningar och pittoreska byar, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.
-

Samos har utflyktsmål för resenärer i alla åldrar. På nära avstånd finns flera aktiviteter för naturälskare som vill vandra och utforska höga bergsmassiv, djupa dalar och olivlundar. Det finns också gott om mer fartfyllda aktiviteter som cykling, vattenskidor och dykning.

För den kulturellt och historiskt intresserade finns det spännande sevärdheter och spektakulära utgrävningar, inte minst templet Heraion och orten Pythagorion, som med de arkeologiska fynd som har hittats, finns med på Unescos världsarvslista.


Ving erbjuder ett utbud av hotell i Pythagorion, på Samos södra kust några kilometer från flygplatsen. I utbudet finns allt från lyxhotell till små familjedrivna anläggningar. Hotellen är centralt belägna med närhet till både strand, shopping och restauranger.
Till Samos flyger Ving charter med SAS från Arlanda, med start den 13 maj och därefter varje lördag till och med den 30 september 2023.