EXTRAMATERIAL 2023-3-17 KL. 16:14

Så här hittar du en bra mäklare i Växjö

SPONSRAD ARTIKEL Det enklaste sättet att hitta en bra mäklare i Växjö är att använda en matchningstjänst som Mäklarofferter där du blir matchad med mäklare i Växjö.

Du kan också söka efter mäklare på Google och kontakta de lokala mäklarbyråerna själv, för att ta in offerter från flera olika kontor. Det är betydlig mer tidskrävande och risken finns att du missar vissa mäklare och därmed inte får en bra jämförelse.

Ett annat sätt är att fråga släktingar och vänner om de kan rekommendera någon mäklare. Tänk dock på att mäklare specialiserar sig på olika områden och bostadstyper, så det är viktigt att du väljer en mäklare som har erfarenhet av att sälja din typ av bostad i området där den ligger.

Det är viktigt att du väljer en mäklare som du känner förtroende för och som har god lokalkännedom.

När du har valt mäklare

När du har valt mäklare börjar försäljningsprocessen. Lite kort kan man sammanfatta processen att sälja en lägenhet eller villa som följande:

1. Värdering
Mäklaren uppskattar värdet på din bostad. Detta hjälper dig att sätta en rimligt utropspris och ger dig en uppskattning för vad bostaden kommer säljas för.
2. Mäklaren förbereder försäljningen
Mäklaren samlar ihop alla nödvändiga dokument som krävs för att fullfölja försäljningen, så att hen kan upprätta en objektsbeskrivning.
3. Marknadsföring
Mäklaren marknadsför din bostad för att nå ut till så många potentiella köpare som möjligt. Det enda som egentligen fungerar idag är annonsering på en någon av de stora bostadsportalerna.
4. Visning
Mäklaren håller i en eller flera visningar så att spekulanter kan komma och titta på bostaden.
5. Budgivning
När du har fått bud från intresserade köpare, bör du överväga deras bud och besluta om du vill acceptera eller inte.
6. Skrivning av köpeavtal och tillträde
När du har en överenskommelse med en köpare, tecknar ni ett så kallat köpeavtal.

Det är viktigt att du är förberedd och förstår hela försäljningsprocessen när du säljer en lägenhet eller villa. Här kan du hitta bra information om att sälja bostadsrätt och här hittar du en bra sida om vill jämföra mäklararvoden.