EXTRAMATERIAL 2023-9-11 KL. 11:12

Returbagen: en effektiv lösning för renoveringsprojekt inom hembyggande

Av Josefin Petersson

Returbagen: en effektiv lösning för renoveringsprojekt inom hembyggande
Lokala åkare hämtar säckar på väg från och till andra uppdrag - säckarna åker kollektivt. Foto: Pressbild

Hembyggande och renoveringar har aldrig varit enklare och mer hållbara än med Returbagens storsäckar. Returbagen som länge har erbjudit sina tjänster för företag inom byggbranschen sätter nu en ny standard för hembyggande och renoveringar för privatpersoner.

Returbagen är en tjänst som går ut på att effektivisera avfallshanteringen vid byggprojekt, kunden inhandlar Returbagens storsäckar i bygghandeln och fyller dem sedan med avfall från bygget. När säckarna är fyllda beställer kunden hämtning online, därefter hämtar en av Returbagens åkare upp storsäckarna och transporterar dem till återvinningscentralen.

Storsäckar utformade med användaren i åtanke
Nu vill företaget lyfta storsäckarnas användning även för privatpersoner. Returbagens storsäckar är en effektiv lösning för både storskaliga och småskaliga renoveringsprojekt. Säckarna är utformade med användaren i åtanke och erbjuder en mängd fördelar som gör dem till ett perfekt verktyg för alla som är engagerade i hemrenoverings-projekt.

- Vi har egentligen alltid vänt oss till både företag och privatpersoner. Men våra storsäckar utnyttjas mest av byggföretag och det finns nog många privatpersoner där ute som kanske inte vet att våra storsäckar faktiskt går utmärkt att använda även vid hemmaprojekt, säger Daniel Björkman, ägare och VD på Returbagen.

Huvudfördelar med Returbagen storsäckar

Enkel användning: Returbagens storsäckar är lätta att hantera och kräver inget avancerat monteringsarbete, de är redo att användas direkt när du behöver dem. Om säckarna inte ska användas på en gång, är de lätta att förvara utan att de tar någon plats i förrådet.
Effektivare arbete: När storsäckarna är fyllda med avfall, beställer man enkelt hämtning online och en av Returbagens åkare hämtar upp avfallet på avtalad plats. Kunden blir smidigt av med avfallet och kan fokusera på sitt projekt.
Hållbarhet: Returbagens storsäckar är tillverkade av högkvalitativt material och genom att sortera avfallet som uppkommer vid en renovering eller ett bygge, för att sedan återvinna avfallet bidrar man till en mer hållbar framtid.


Tre storlekar för diverse behov och användningsområden
Returbagen hoppas på att deras storsäckar kommer göra det lättare för privatpersoner att ta sig an projekt med mindre omständigheter. Säckarna finns i tre storlekar för att passa olika typer av projekt.

- Returbagen har alltid varit engagerade i att erbjuda innovativa och hållbara lösningar för avfallshantering inom byggbranschen och vi är stolta över att även kunna erbjuda våra storsäckar som en perfekt lösning för hembyggande och renoveringar. Vi tror att det gör det lättare för privatpersoner att ta sig an projekt med mindre omständigheter och samtidigt minska sin miljöpåverkan, säger Daniel.

Oavsett om du planerar att renovera ditt kök, bygga om ditt badrum eller bara göra småförändringar i ditt hem, är Returbagens storsäckar din pålitliga partner för en smidig och effektiv avfallshantering.

Hur fungerar Returbagen?
1. Kunden köper säckarna hos sin lokala bygghandel.
2. Fyller säcken med sitt avfall.
3. Bokar hämtning på www.returbagen.nu.

En lokal åkare hämtar sedan upp avfallet och transporterar det till återvinningscentralen. De lokala åkarna tar med avfallet till och från andra uppdrag - man kan säga att avfallet åker kollektivt. På så sätt transporteras avfallet på bästa miljövänliga sätt.

Säckarna finns i tre storlekar: Small (0,2 m3), Medium (1 m3) och Large (2 m3).