EXTRAMATERIAL 2023-10-25 KL. 14:05

Ny rockfestival till Kalmar sommaren 2024

Av Josefin Petersson

Ny rockfestival till Kalmar sommaren 2024
Foto: Monky Media

Nästa sommar får Kalmar en ny rockfestival. Lördagen den 3 augusti hålls Rock The Night Festival, som är Sveriges största tribute-festival.

Festivalen arrangeras i Kalmarsundsparken med ett festivalområde precis intill vattnet och med Kalmar Slott som en magnifik backdrop i solnedgången. Några av Sveriges bästa tribute-band kommer att finnas på plats och ge hyllningar till bland andra Queen, Kiss, Iron Maiden, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Status Quo, ZZ Top och Led Zeppelin.

– Vi är enormt glada över att få presentera en helt ny rockfestival i Kalmar. Vi har länge letat efter rätt plats på östkusten och efter dialog med Destination Kalmar känns Kalmar och Kalmarsundsparken helt rätt, säger arrangören Viktor Johansson.

– Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse med ett koncept där mer än bara musiken är dragningskraften. Vi satsar mycket på ett bekvämt festivalområde med fokus på hög service och trivsel. Evenemanget riktar sig till alla musikintresserade som vill uppleva hits med högsta igenkänningsfaktor, njuta av god mat och dryck och ha en fantastisk upplevelse tillsammans med sina vänner. Vi hoppas på att skapa en av sommarens största folkfester i Kalmar, tillägger han.

Ambitionen är att Rock The Night Festival ska bli en årlig festival. Den finns sedan tidigare i Varberg och kommer från och med sommaren 2024 att äga rum på två platser i Sverige.

– Rock The Night Festival blir ett bra tillskott till Kalmars evenemangsutbud. Festivalen riktar sig till en trogen målgrupp som gärna tar en övernattning för att uppleva bra rock'n'roll. Besökarna kommer tack vare evenemanget dessutom upptäcka vår vackra omgivning i Kalmarsundsparken med slottet i bakgrunden, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

Biljetter till evenemanget släpps idag, onsdagen den 25 oktober.