EXTRAMATERIAL 2022-11-29 KL. 12:00

Ny Beck-film på juldagen – ”Dödsfällan”

Av Thomas Edgren

25 december är det premiär för den 47:e Beck-filmen i ordningen, vilken går under titeln Dödsfällan. Den börjar då en festdeltagare hittas död efter en röjig ungdomsfest i ett villaområde utanför Stockholm.

Ny Beck-film på juldagen – ”Dödsfällan”
Nya Beckfilmen "Dödsfällan" har premiär på juldagen. Foto: tv.nu

Kroppen hittas av Vilhelm (Valter Skarsgård) som är polisaspirant och ute på sin första praktik. Det blir en väldigt traumatisk händelse för Vilhelm. Alex (Jennie Silfverhjelm), som är hans mentor, axlar en tung roll i att vägleda och hålla tillbaka Vilhelm i den kommande utredningen.

- Det känns otroligt roligt att få ge alla Beck-fans en ny film i julklapp. Alex Beijer får en något otippad resurs i utredningen, vilket ställer till det för vissa andra, och även för henne själv… Generellt tycker jag att alla karaktärer har fördjupats, våra historier har slipats till och jag tror att Beck är på väg att gå in i en ny era, vilket känns mycket spännande, säger Jennie Silfverhjelm.
-
I Beck - Dödsfällan är Vilhelm Beck polisaspirant och ute på sin första praktik i den verkliga världen. Han och hans handledare Trine blir rutinmässigt kallade till ett inbrott. På brottsplatsen blir Vilhelm den som upptäcker en död 17-årig pojke och uppdraget går direkt över till Beck-gruppen.

Vilhelm känner sig djupt påverkad av situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger ok till, vilket leder till oanade konsekvenser. Den döde pojkens pappa är förtvivlad och har inte en aning om vad hans son kan ha varit inblandad i.

- I den nya säsongen utsätts Beckgruppen för både yttre och inre utmaningar, var går egentligen gränsen för en polis emotionella engagemang och vad händer när en människas moraliska kompass kollapsar och känslorna tar över, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.
-
"Dödsfällan" har alltså premiär den 25 december.