EXTRAMATERIAL 2023-5-5 KL. 14:27

Norwegian med solid start inför sommarhalvåret

Av Josefin Petersson

Norwegian med solid start inför sommarhalvåret
Foto: Pressbild

Norwegian hade 1,7 millioner passagerare och en kabinfaktor på 83 procent i april. Norwegian går in i den reseintensiva vår- och sommarsäsongen med fortsatt starka bokningssiffror och förväntar en av de starkaste somrarna i bolagets historia.

– Vi är väldigt nöjda med trafiksiffrorna den här månaden. April är den första månaden i sommarprogrammet då vi erbjuder fler linjer och fler avgångar till många destinationer i Norden och Europa. Vi är särskilt glada över att den positiva bokningstrenden fortsätter när vi nu går mot sommaren, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 1 672 455 passagerare i april, 19 procent mer än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 2 672 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 221 miljoner säteskilometer. I april hade Norwegian i genomsnitt 71 flygplan i drift och 99,2 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Driften påverkades av snöovädret på Oslo Gardermoen flygplats 25 april som orsakade stora förseningar och stod för hälften av alla inställda avgångar under månaden. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 83,4 procent i april. 95,6 procent av alla flygningar landade trots det enligt tidtabell eller inom en timme senare.

Positivt inför sommaren

Det var många som passade på att resa i april med det utökade linjenät med fler destinationer och fler avgångar. Den positiva bokningstrenden fortsätter i maj.

– Vi är väldigt glada över att allt fler väljer att flyga med Norwegian och jag ser fram emot att önska både nya och gamla passagerare välkomna ombord på det som ser ut att kunna bli Norwegians starkaste sommar någonsin. Vi rekommenderar resenärer som vill resa ett visst datum till en särskild destination att boka biljetter så snart som möjligt då planen är på väg att bli fulla under de mest intensiva reseperioderna, fortsätter Karlsen.

Norwegian ser även en ökning i antalet bokningar för långhelgerna i maj. De mest populära resmålen är Spanien, Italien och Frankrike. För att möta den stora efterfrågan har Norwegian satt in extra avgångar till Barcelona, Palma och Malaga under den här perioden.

Norwegian och Widerøe utvidgar biljettsamarbetet genom att kunder nu kan flyga på båda bolagens hela linjenät med en genomgående flygbiljett. Målet är att förenkla resan och skapa en ännu bättre kundupplevelse för de många passagerare som använder båda flygbolagen för sina resor. Genomgående flygbiljetter kan i dag köpas på Widerøes webbplats och på resebyråer. Framöver kommer man även kunna köpa genomgående flygbiljetter på Norwegians webbplats och i Norwegianappen.

SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter