EXTRAMATERIAL 2023-10-16 KL. 10:49

Melodifestivalturnén 2024 närmar sig med stormsteg – snart släpps biljetterna

Av Josefin Petersson

Melodifestivalturnén 2024 närmar sig med stormsteg – snart släpps biljetterna
Foto: Pressbild

Efter att Melodifestivalen 2023 slog publikrekord och Sverige dessutom kammade hem vinsten i Eurovision Song Contest i maj så råder det inget tvivel om att längtan är stor och förväntningarna är höga inför 2024 års upplaga av Melodifestivalturnén. Måndag den 6 november kl. 10.00 släpps biljetterna via allthingslive.se. Och intresset för att uppleva hela Sveriges folkfest live väntas bli stort.

Med musiken som kraft och budbärare levererar Melodifestivalen år efter år underhållning som andas glädje, spänning och gemenskap. Folkfesten får återkommande ett av de högsta betygen i Sverige av besökare i varierande åldrar. Och att uppleva Melodifestivalen live på plats är en känsla som inte kan liknas med något annat.

– Jublet, spänningen, gemenskapen, den episka showen – allt det där som bara anas hemma i TV-soffan – är inget annat än ren magi i de publikfyllda arenorna. Melodifestivalturnén 2024 kommer dessutom bli något alldeles extra då Sverige arrangerar nästa års Eurovision Song Contest tack vare vinsten med Loreen i Liverpool, säger Peter Uksila, Project Director på Live Nation Sverige.

Samtidigt som att befinna sig på plats i arenorna under direktsändningarna på lördagskvällarna är en alldeles speciell upplevelse så är de tidiga matinéföreställningarna en fantastisk fest för barnfamiljen. Och fredagarnas genrep passar perfekt för de som vill se bidragen först av alla och få ta del av folkfesten på ett helt unikt sätt.

Turnén inleds den 2 februari i Malmö och rullar därefter vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan finalen går av stapeln i Stockholm den 9 mars. Biljetterna släpps den 6 november kl 10.00 via allthingslive.se. Den auktoriserade biljettdistributören för hela Melodifestivalturnén är Ticketmaster.

Melodifestivalturnén 2024 kommer till följande platser:

Malmö, Malmö Arena
Fredag 2 februari - Genrep
Lördag 3 februari - Matinégenrep
Lördag 3 februari - Deltävling 1

Göteborg, Scandinavium
Fredag 9 februari - Genrep
Lördag 10 februari - Matinégenrep
Lördag 10 februari - Deltävling 2

Växjö, Vida Arena
Fredag 16 februari - Genrep
Lördag 17 februari - Matinégenrep
Lördag 17 februari - Deltävling 3
Eskilstuna, Stiga Sports Arena
Fredag 23 februari - Genrep
Lördag 24 februari - Matinégenrep
Lördag 24 februari - Deltävling 4
Karlstad, Löfbergs Arena

Fredag 1 mars - Genrep
Lördag 2 mars - Matinégenrep
Lördag 2 mars - Deltävling 5

Stockholm, Friends Arena
Fredag 8 mars - Genrep
Lördag 9 mars - Matinégenrep
Lördag 9 mars – Final