EXTRAMATERIAL 2022-11-30 KL. 18:00

Fastighetsägare kan framtidssäkra elbilsladdning

Av Thomas Edgren

Många fastighetsägare står inför valet att installera elbilsladdning i anslutning till fastigheter för att tillmötesgå den kraftiga ökade efterfrågan på laddning kring kommersiella byggnader.

Fastighetsägare kan framtidssäkra elbilsladdning
Många fastighetsägare står inför valet att installera elbilsladdning i anslutning till fastigheter. Här är några tips från ChargeNod. Foto: ChargeNod

För många är detta en stor investering och därför har laddexperterna på ChargeNode satt samman sex tips för hur fastighetsägare kan tänka för att få ut så mycket som möjligt av investeringen.

- Elbilsmarknaden växer snabbt och många fastighetsägare pressas av hyresgäster som vill erbjuda anställda möjlighet att ladda i anslutning till jobbet, säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode.

- -Även om processen inte behöver vara krånglig så kan många förstagångsköpare känna sig osäkra inför hur man ska tänka och hur man ska maximera investeringen. Därför har vi samlat våra experter och satt samman viktiga råd.

Tips för framtidsäkring
1. Satsa på fler uttag än ni behöver just nu, då antalet elbilar och elhybrider ökar i rekordfart
2. Ta hänsyn till hur stor effekt ni har i fastigheten och vad som passar bäst estetiskt när ni väljer lösning
3. Välj en lösning som är anpassad för vårt nordiska klimat och där alla komponenter sitter väl skyddade från väder och vind.
4. Välj en miljövänlig lösning, exempelvis där utrustningen bygger på återanvända material
5. Välj en seriös leverantör för problemfri installation och support
6. Välj en lösning med intelligent mjukvara för optimering av laddning

Kristian Sandahl menar att det också är viktigt att välja lösningar som ger utrymme för lastbalansering, där den tillgängliga effekten fördelas på ett effektivt sätt i fastigheten.
- Våra experter vägleder varje dag fastighetsägare som vill skapa bästa möjliga laddförutsättningar både nu och framöver. Därför vill vi dela med oss av våra erfarenheter så här långt.
-