EXTRAMATERIAL 2023-12-19 KL. 13:57

Eldeman gör comeback med nytt radiokryss

Av Josefin Petersson

Eldeman gör comeback med nytt radiokryss
Foto: Pressbild

I 26 år var han Melodikrysset med hela svenska folket, men förra året blev det sista som programledare. Med undantag för årets Sommar i P1, tycktes Anders Eldeman ha lämnat etern för gott. Nu bekräftar den folkkäre radioprofilen sin comeback: “Det blir ett nytt kryss!”

Stryketkrysset har premiär i Mix Megapol den 23 december, och blir en julklapp till alla som har saknat Eldemans röst i radio. Återigen bjuds lyssnarna på kluriga kryss kopplade till musiken som spelas. I Stryketkrysset får Eldeman sällskap av Pontus Wernbloom, fd fotbollsspelare med 51 landskamper i bagaget, en kombination som bäst förklaras med nästa nyhet: det ska handla om engelsk fotboll.

– Jag är så glad över att återigen få ta plats i studion och göra det jag gillar mest – kryssa! Till skillnad från musik, så är fotboll kanske inte min hemmaplan. Men med Pontus Wernbloom i studion kan det inte bli annat än en fullträff, säger Anders Eldeman.

– Det känns otroligt lyxigt att få jobba tillsammans med en legend som Anders Eldeman. Det finns ett par röster man gillar här i världen – det är Morgan Freeman och Anders Eldeman, säger Pontus Wernbloom.

För den som uppskattar engelsk fotboll är julen en fotbollshögtid, och annandagsfotbollen helig. I tre sändningar mixar därför Eldeman och Wernbloom kryssfrågor med engelsk fotboll. Och såklart – julmusik. Stryketkrysset sänds 23:e, 26:e och 30:e december i Mix Megapol med start 13:00. Det blir 13 kryssfrågor i varje program där lyssnarna kan kryssa både kupong och kryssplan tillsammans med kryssvärdarna.

- Vi är oerhört glada för att få vara med på ett hörn i den här programserien. Knep och knåp, julmusik och Stryktipset hör verkligen julen till och här har vi ett initiativ som täcker in hela paletten. Uppesittarkvällen är räddad, uppsnacket inför vår jackpot på 26 miljoner på annandagen är bokat och för den som söker inspiration till sin nyårsspellista blir det till att lyssna in den 30 december, säger Monica Sandström, brand manager tipsen, Svenska Spel Sport & Casino.

Det är Stryktipset, Stryketkrysset och julmusik för hela slanten!