EXTRAMATERIAL 2023-9-7 KL. 11:10

Årets nyföretagare i Lessebo kommun 2023 – Sandbergs torpaträdgård AB

Av Josefin Petersson

Årets nyföretagare i Lessebo kommun 2023 – Sandbergs torpaträdgård AB
Tv: Linda Sandberg som vann priset årets nyföretagare i Lessebo kommun, med Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare och rådgivare på Nyföretgarcentrum Växjö, Alvesta, Uppvidinge, Lessebo och TIngsryd (th).

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum varje år till företag som har startat senaste tre åren.

Nyföretagcentrums kriterier:
• Företaget får ej vara äldre än 3 år
• Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar
• Företaget ska varit i kontakt med NyföretagarCentrum
• Verksamheten har genererat ett tillfredsställande resultat
• Företagaren/fö retagarna (personen) skall vara en bra förebild, ha mod, uthållighet och engagemang
• Företaget ska ha sitt säte i den ort som priset avser.

Motivering till årets vinnare löd enligt följande, "Årets nyföretagare utmärker sig genom mod, kreativitet och en stark vilja att vårda det kulturlandskap som kommunen har. Med sitt mod och vilja har årets nyföretagare visat att det går att sadla om för att följa sin dröm. Årets nyföretagare är en stor inspirationskälla för andra som vill starta eget och en påminnelse om hur viktigt det är att främja entreprenörskap och innovationskraft i samhället."

Nyföretagarcentrum ger kostnadsfria och konfidentiella rådgivningar till alla entreprenörer som vill testa sin idé. Blivande företagare får råd av riktiga företagare där kvalitén i rådgivningen är hög, vilket gör att de företag som startas är väl förberedda. Hela 84 % av de företag som startar efter rådgivningen är aktiva efter tre år, jämfört med de som inte går via Nyföretagarcentrum där överlevnadsgraden är så låg som 68%. Förutom kvalitetssäkrade rådgivningar erbjuder Nyföretagarcentrum även mentorskap till nyföretagare, vilket ökar överlevnadsgraden för företaget ytterligare till 87 %.

Josefin Petersson

SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter