ALVESTA 2024-6-23 KL. 10:55

Yankho och Cirkus Gaston kommer till Tyrolen

Av Josefin Petersson

Yankho och Cirkus Gaston kommer till Tyrolen
Den första augusti blir det ytterligare en barnföreställning när Cirkus Gaston och Caligari kommer till Tyrolen. En clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt. Foto: Pressbild

BLÄDINGE. Yankho har över 15 år av erfarenhet som barn-TV-profil med en självklar scenpersonlighet. Han är ett välkänt ansikte för både små och stora barn. Måndagen första juli kommer han till Tyrolen för att möta sin småländska publik, där bolibompadraken också kommer medverka. Den första augusti blir det ytterligare en barnföreställning när Cirkus Gaston och Caligari kommer till Tyrolen. En clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt.
Pop-Up med Yankho blir en familjeföreställning där huvudpersonen, med sin charmiga stil, bjuder publiken, ung som gammal, på förstklassig underhållning. Under ledning av hans trygga hand färdas vi med värme och humor mellan lek, sång, magi, dans, och ren galenskap. Allt i ett enda härligt virrvarr av skratt och förtjusning. Yankho har även utlovat en och annan Drakdans. För så här är det, Yankho lägger stor vikt vid närheten till sin publik. Tillsammans, alla ska få vara med är några av hans ledord. Efter föreställningen träffar han gärna sin publik för fotografering, prat och allmänt kramkalas.
– En minst lika viktig del som själva föreställningen är att som liten få träffa sin idol och att själv bli sedd, berättar Yankho.
Herr Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den smått motvillige Caligari att vara med i den. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.
– Det känns fantastiskt kul att vi fått till detta samarbete mellan Alvesta Folkets Hus, Folkets Hus & Parker och Tyrolen. Det blir två roliga barnföreställningar som kickar igång två härliga sommarmånader, berättar Tyrolens Vänner.

Biljetterna finns redan nu släppta på Tickster.com.

Josefin Petersson


Yankho är ett välkänt ansikte för både små och stora barn. Måndagen första juli kommer han till Tyrolen för att möta sin småländska publik, där bolibompadraken också kommer medverka. Foto: Pressbild