ALVESTA 2022-3-15 KL. 10:38

Tobbe Trollkarl kommer till Alvesta

Av Josefin Petersson

Tobbe Trollkarl kommer till Alvesta
Tobbe Trollkarl. Foto: Martin Lundström

ALVESTA. Showen heter En förtrollad skattjakt och det är ett helt nytt och unikt koncept som Tobbe Trollkarl kom på under pandemin. På fredag den 18 mars kommer han till Thalia i Folkets Hus. Alvesta blir det första stoppet på turnén, det är cirka sju år sedan Tobbe Trollkarl trollade i Alvesta så publiken har väntat.

Idén till showen kom sig av att han ville ha lite längre evenemang än bara en show, så han kom på att han skulle lägga ut en geocachad skattjakt som besökarna går 30-40 minuter innan showen och svarar på massa roliga frågor och så landar de sedan framför teatern som blir som ”skatten” med en show och så avslutar han med en trolleriskola. Så det blir en trestegsraket med skattjakt, show och trolleriskola. Totalt beräknas evenemanget ta två timmar.

– Det är turnépremiär i Alvesta, detta eftersom det är det gig som jag skjutit längst framför mig under pandemin. Jag tror vi har bytt datum fyra gånger, de flesta har även köpt sina biljetter för två år sedan. Så jag och publiken i Alvesta har väntat länge på att träffa varandra. Från början var tanken att jag skulle turnera med en jubileumsshow men nu blir det med En förtrollad skattjakt som har varit väldigt uppskattad de gånger jag kört den i Stockholm under hösten och vintern, säger Tobbe Trollkarl.

Det var cirka sju år sedan han var i Alvesta senast och då var det i ett stort tält med hur mycket folk som helst, det känns speciellt att få komma tillbaka, han älskar Alvesta. Han brukar skämta och säga showerna är för alla mellan 0-99 år, för alla vuxna skrattar lika mycket som barnen, men optimalt är det för dem mellan 3-9 år.

– Under det första året av pandemin hade jag kreativitet och kom på det här showkonceptet, men andra året när det kom våg efter våg så var det bara nu skiter vi i det här, väck mig till våren 2022, vi hörs då. Det är så skönt att kunna köra nu, det är 2,5 år av mörker som har lättat nu. Äntligen får jag möta publiken, det är fantastiskt, jag är så glada att publiken kommer, säger Tobbe Trollkarl.

Josefin Petersson