ALVESTA 2023-11-27 KL. 14:00

Stor publikfest när Alvesta mötte Troja i Vida Arena

Av Josefin Petersson

Stor publikfest när Alvesta mötte Troja i Vida Arena
Publikrekordet i Hockeyettan den här säsongen slogs när 3 676 åskådare tog sig till Vida Arena för att se Alvesta SK mot Troja Ljungby. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA/VÄXJÖ. Förra veckan var det dags, portarna till säsongens häftigaste tillställning i Hockeyettan slogs upp, Alvesta SK tog emot Troja Ljungby i Vida Arena. Hemma i Virdavallens Ishall snittar Alvesta 300 åskådare, Troja Ljungby snittar 1 500 åskådare i Ljungby Arena, till Vida Arena tog det sig 3 676 åskådare vilket innebar publikrekord för den här säsongen i Hockeyettan.
Båda lagen kom ut med mycket energi och Troja tog ledningen genom Dennis Fröland assisterad av Mattias Persson och Oscar Nordin efter 5:46 spelat av första perioden. Alvesta SK kvitterade däremot mot slutet i den första perioden när Ebbe Fjellström assisterades av Victor Lindman efter 14:37 spelat av den första perioden. I den andra perioden rasslade det rejält målmässigt för Troja som gjorde mål i powerplay efter 4:39 genom Dennis Fröland assisterad av Jesper Emanuelsson och Hampus Johannesson och ändrade ställningen till 1-2. Mot slutet av den andra perioden hade Troja utökat ledningen till 1-4 med endast 87 sekunder mellan 1-3 och 1-4. 1-3 gjordes av Calle Ehrnberg assisterad av Dennis Fröland och Jonathan Wikström efter 15:27. 1-4 gjordes av Lukas Macklin assisterad av Carl-Johan Sjögren och Lukas Kakela efter 16:54. Den tredje perioden förblev sedan mållös, luften gick ur Alvesta efter att Troja gått ifrån målmässigt i andra perioden, Alvesta hade bland annat två frilägen under matchen, men förvaltade inte chanserna för att göra mål. Matchen slutade därmed 1-4 till Troja som vann andra mötet för den här säsongen.
Även om det sportsligt inte gick vägen för Alvesta eftersom deras förhoppning var att vinna matchen så är de otroligt nöjda med inramningen på matchen och den fantastiska publik som slöt upp i Vida Arena och gav ett nytt publikrekord i Hockeyettan, numera 3 676 åskådare.
– Matchen hade mer att önska från vår sida sportsligt, men gav så mycket mervärde på andra plan, jag får väl ändå summera oss själva som en stor vinnare om man bortser från resultatet. Det var mycket folk, vi slog publikrekord i Hockeyettan och lyckades fylla upp Vida Arena med 3676 åskådare, så det kändes som alla var nöjda och glada när de lämnade matchen. Det blev ett historiskt evenemang, jag vet inte när senast som vi hade så mycket publik, det hade fyllt vår hall flera gånger om, samtidigt vill jag hylla Växjö för att vi fick låna deras arena och deras personal som ställde upp. Evenemanget blev över förväntan, förhoppningen är att publiken också följer oss i Virdavallen framöver. Jag vill också rikta ett stort tack till publiken, alla partners, Lakers och de internt som arbetat med detta, berättar Ronny Hansson, marknadsansvarig för Alvesta SK.
– Det ärsåklart att vi hade velat vinna matchen och är inte jättenöjda över prestationen, Troja var starkare, däremot var arrangemanget runt omkring fantastiskt. Sportsligt så skapade vi målchanser för att göra matchen jämn, men sätter man inte lägena så vinner man inte, det gjorde Troja. Publikuppslutningen däremot var magisk, det har pratats jättemycket om det i stan efteråt, vi har bara hört positiva saker, att det var en fantastiskt rolig match att vara på, berättar Tomas Bergstrand, klubb- och sportchef för Alvesta SK.

Christopher Moberg, sportchef för Troja är nöjd med lagets insats i matchen samtidigt som han också vill rikta ett stort tack till Alvesta för ett gott samarbete kring matchen.
– Rent matchmässigt så var det skönt att våra förväntningar på att vinna matchen infriades, också extra kul att Dennis Fröland fick mycket uppmärksamhet, vår målvakt Jesper Eliasson gjorde också en fantastiskt bra match. Det var spetsen som avgjorde för oss den kvällen, vi är lite vassare. Det var också oerhört inspirerande att komma till Vida Arena och se all publik, enastående roligt och jag hoppas verkligen att vi kan få möjlighet att göra om det redan nästa säsong. Det är bara att lyfta på hatten, det blev en succé, jag vill rikta ett stort tack för det fina samarbetet med Alvesta och även beröm till Växjö Lakers, berättar Christopher Moberg, sportchef för Troja.

Det återstår nu att se ifall lagen kommer att mötas mer den här säsongen, det beror på om något av lagen placerar sig som topp fem eller inte och får spela Allettan Södra. Sista grundseriematchen för lagen spelas 10:e december, då tar Alvesta emot Karlskrona hemma klockan 16:00 och Troja tar emot Mörrums GoIS IK hemma klockan 16:00.

Josefin Petersson


På hemmastå fanns Alvestas ungdomslag som gjorde allt med trumma och flaggor för att bära laget framåt på isen. Foto: Josefin Petersson