ALVESTA 2023-7-4 KL. 10:00

Sommarprojektet på Kulturskolan sprider glädje i Alvesta kommun

Av Josefin Petersson

Sommarprojektet på Kulturskolan sprider glädje i Alvesta kommun
En av veckans tidigare spelningar var utanför Virdaskolan i Alvesta. Foto: Ola af Trampe

ALVESTA. Alvesta Kommuns sommarprojekt sprider sommarglädje till Alvesta kommuns förskolor och särskilda boenden.

Nu är sommarlovet här men för kommunens feriearbetare börjar en intensiv arbetsperiod. På Kulturskolan har ett antal ungdomar övat in en repertoar som ska passa alla från förskoleåldern till äldre och som nu ska framföras tre gånger om dagen i två veckor i kommunens verksamheter. Ett hårt arbete där spelandet endast är en del av arbetet. Lika stor del har ”roddandet”, det vill säga att packa in alla instrument i minibussar och packa upp dem vid varje speltillfälle. Ensemblen är stor och förutom sångerskor, bas, trummor och gitarr så finns även tvärflöjt och saxofon bland instrumenteringen.

En del av ungdomarna har varit elever på Kulturskolan i flera år men alla har inte varit i kontakt med verksamheten innan. Projektet har varit ett återkommande inslag under sommaren under många år och är mycket välkommet hos både förskolor och särskilda boenden.

Leder projektet gör Ola af Trampe och till sin hjälp har han The Herwin. Publiken kommer att få höra allt från Pippi Långstrump till Bella Chiao och turnéplanen sträcker sig över hela kommunen.

Josefin Petersson