ALVESTA 2023-2-3 KL. 15:00

Skol-DM i slalom anordnas i Hanaslöv

Av Josefin Petersson

Skol-DM i slalom anordnas i Hanaslöv
Den 7:e februari har skolidrottsföreningarna Hagaskolans Skol-IF, Vislanda Skol-IF och Moheda Skol-IF gått ihop och hyrt hela Hanaslövsbacken för att hålla Skol-DM i slalom för årskurs 7-9. Foto: Privat

HANASLÖV. Den 7:e februari har skolidrottsföreningarna Hagaskolans Skol-IF, Vislanda Skol-IF och Moheda Skol-IF gått ihop och hyrt hela Hanaslövsbacken mellan klockan 18-21 för att hålla Skol-DM i slalom för årskurs 7-9. Utöver Skol-DM i slalom blir det även fri åkning under kvällen.

– Vi har pratat i flera år om att vi skulle anordna någon annorlunda tävlingsform inom skolidrotten, vilket blev slalom, tanken är inte att det handlar om att vara snabbast utan att ha minst differens mellan sina två åk, vilket innebär att man kan åka två sakta åk och vinna, berättar vuxenstödet Jan Stemberger som är med och arrangerar.

Det är Hagaskolans Skol-IF, Vislanda Skol-IF och Moheda Skol-IF som står som arrangörer tillsammans, för dem blir det ett sätt att locka nya medlemmar till föreningarna. Det har varit tufft för föreningarna under pandemin att anordna aktiviteter så nu kick startar de året med Skol-DM i slalom i Hanaslöv. Ungdomarna har anmält sig till respektive Skol-IF förening då det funnits ett begränsat antal platser samt för att det ska kunna göra startlistor. Under året kommer de även att anordna en fotbollsturnering och Häst-DM tillsammans.

– Det känns väldigt kul att kunna anordna något som inte tillhör de traditionella sporterna så som fotboll och innebandy, samtidigt som det blir samverkan mellan olika föreningar och ungdomarna får chans att träffas från olika skolor. Dessutom handlar det inte bara om att tävla utan även komma och testa att åka skidor, berättar vuxenstödet Jan Stemberger som är med och arrangerar.

Josefin Petersson