ALVESTA 2022-12-24 KL. 11:13

PRO Alvesta firade 75 år med Elvis

Av Josefin Petersson

PRO Alvesta firade 75 år med Elvis
Gästerna underhölls av Erling ”Elvis” Lundberg i Festsalen i Folkets Hus. Totalt kom det 80 besökare som fick lyssna till Elvis klassiker och det klingades i glasen till Bjällerklang. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Förra veckan firande PRO Alvesta 75 år med middag, kaffe och tårta samt underhållning av Erling ”Elvis” Lundberg i Festsalen i Folkets Hus. Totalt kom det 80 besökare som fick lyssna till Elvis klassiker och det klingades i glasen till Bjällerklang och Erling ”Elvis” Lundberg avslutade med O helga natt.

Förra veckan serverades det middag, kaffe och tårta när PRO Alvesta firade 75 år, underhöll gjorde Erling ”Elvis” Lundberg som är uppskattad bland medlemmarna, de som lyssnat på honom tidigare ville gärna höra honom igen. Föreningen har precis som andra gått igenom tuffa år med pandemi och social distansering.

Tomas Hedevik valdes som ordförande den 19:e februari 2020, hans första beslut som han fick ta tillsammans med styrelsen var att ställa in verksamheten. Sedan låg det nere under 2020, framåt vårkanten 2021 hade de lite aktiviteter men de fick stänga ner till hösten igen. Nu under 2022 har det rullat på i stort sett normalt.

– Det känns roligt att vi kan anordna det här 75 års firandet, det tyder på att folk vågar träffas på ett annat sätt igen, speciellt sedan vaccinationen kom i gång. Jag upplever det som att det är väldigt få som har oro för att träffas och så vidare, berättar Tomas Hedevik, ordförande i PRO Alvesta.

PRO Alvesta har en mängd olika aktiviteter för sina cirka 400 medlemmar. Bland annat har de varje månad ett eftermiddagsmöte med olika föreläsningar och underhållning, den här månaden var det 75 års firande. Men de har också en mängd andra aktiviteter så som vattengympa, Canasta, något de kallar för Walk and Talk i Hagaparken, discgollf, vin och whiskyprovning. Mycket handlar framför allt om social samvaro.

– Vi vill vara ett öppet forum för social samvaro, det är något som varit ett problem under pandemin, just den sociala samvaron har sviktat under pandemin. De flesta som är med i PRO är inte yrkesverksamma längre och har på så sätt blivit helt avstängda. De som jobbar har ändå kunnat ha kontakt med kollegor via datorn trots hemarbete. Men pensionärerna har blivit isolerade, det har varit extra påtagligt när vi börjat komma i gång igen, det finns ett väldigt tydligt intresse för aktiviteter, man vill börja gå ut igen, berättar Tomas Hedevik, ordförande i PRO Alvesta.

Josefin Petersson