ALVESTA 2022-12-3 KL. 11:17

Polisen var på besök under IWC:s möte

Av Josefin Petersson

Polisen var på besök under IWC:s möte
Robert Loeffel och Ing-Marie Lisecke. Foto: Privat

ALVESTA. Till Alvesta Inner Wheel Club:s oktobermöte hälsade past president Ing-Marie Lisecke, Robert Loeffel från polismyndigheten samt president Lena Grevermühl Råvik och Ruth Brunner, sekreterare och DISO i distrikt 240, varmt välkomna till dagens möte.

Mötet började med ett föredrag av Robert Loeffel angående det stora problemet med äldrebedrägerier. Robert Loeffel arbetar som presstalesperson för Kronoberg-Kalmar-Blekinge-nordöstra Skånes polisområden och är väl insatt i detta.

Då kontanterna mer och mer försvann från vårt land 2007-2008, såg bedragarna nya möjligheter att tillskansa sig pengar och då ofta genom att ringa upp och utge sig för att vara en person med goda avsikter.

Robert Loeffels råd och varningar var många, ett var att aldrig lämna ut sina bankuppgifter till främmande personer, inte släppa in någon eller några som utger sig vara skickade för att kolla något i fastigheten såvida inte skriftligt meddelande har kommit tidigare att besöket ska ske och om vad som ska utföras. Helst inte svara när okända nummer ringer. Om man svarar och känner sig osäker på personens uppgifter, lägg på och ring polisen 112. Facebook och Blocket var också något som man skulle se upp med. Mycket att vara uppmärksam på i dagens läge. Aldrig fel att få en påminnelse.

Josefin Petersson