ALVESTA 2024-1-22 KL. 17:08

Pangstart för Vislanda Veterinärklinik: ”Drömmen har alltid varit att öppna eget”

Av Josefin Petersson

Pangstart för Vislanda Veterinärklinik: ”Drömmen har alltid varit att öppna eget”
– Det här är en dröm för mig, drömmen har alltid varit att öppna eget och jag har fått ett så varmt mottagande, det är så många som går förbi och knackar på fönsterna, berättar Ida Levin. Foto: Josefin Petersson

VISLANDA. I början på december förra året öppnade Vislanda Veterinärklinik, Ida Levins dröm om att öppna egen veterinärklinik gick i uppfyllelse. Alla har också gett henne ett varmt välkomnande och hon har varit fullbokad sedan öppningen. Förutom veterinärtjänster har hon också en butiksyta där hon har både veterinärmedicinska artiklar, foder samt roliga saker som bäddar, matskålar, reflextäcken, leksaker och godis av alla de slag.

Ida Levin har letat lokal i 2 års tid och har under hela processen haft en öppen dialog med arbetsgivaren i Ljungby, i januari 2022 meddelande hon arbetsplatsen om sina planer, sedan december 2022 har hon arbetat som konsult och i december 2023 öppnade hon egen veterinärklinik för smådjur.

– Jag jobbar fortfarande kvar i Ljungby ett par dagar i veckan, jag trivs jättebra där också, men jag ville komma närmare hem, det har alltid funnits en dröm om att öppna eget och kunna cykla eller gå till jobbet, berättar Ida Levin.

Hon brinner för att det ska vara rimliga och rättvisa priser, söker sig djurägare till veterinären så har de oftast inget val utan det kan många gånger vara akuta situationer och då finns det känslomässigt inget val, Idas förhoppning är då att kostanden inte ska vara ett hinder.

– När det kommer till djur går det inte att styra känslorna, de är en del av familjen. Min förhoppning när man kommer till min klinik är att man ska känna att det är rimliga priser både på vården och produkter i butiken, berättar Ida Levin.

Att driva eget är något som över lag intresserar Ida, hon har haft egen webbshop och driver också egen firma för fotografering. Företaget heter numera Vet & Porträtt AB och förhoppningen framöver är att kunna kombinera kliniken med djurfoto också.

– Det här är en dröm för mig, drömmen har alltid varit att öppna eget och jag har fått ett så varmt mottagande, det är så många som går förbi och knackar på fönsterna. Bland annat en dam med rullator, hon har inga egna djur och jag känner inte henne, men varje dag går hon förbi och knackar på fönsterna och vinkar, hon är verkligen supergullig, berättar Ida Levin.

Visionen framåt är att anställa en djurvårdare som kan hjälpa till på kliniken, ibland behövs det någon som kan svara i telefon, stå i butiken när det samtidigt finns patienter och hjälpa till med djuren vid olika undersökningar. Ida Levin har också samarbete med flera andra kliniker i både Växjö och Ljungby, detta för att verkligen ta vara på varandras kompetenser. Ida Levin är specialiserad på ögon, men är det exempelvis något djur som behöver läggas in över natten så finns det andra kliniker som har de möjligheterna.

Ida Levin vill att kliniken ska kännas familjär och att djurägarna ska kunna hålla en öppen dialog med henne, de ska känna sig trygga i relationen, ofta är man så utlämnad, orolig och rädd, som djurägare har man inte koll på allt, men samtidigt är djuret en familjemedlem. Hon har öppet för tidsbokning tisdagar, onsdagar och fredagar på kliniken, sedan är hon i Ljungby måndagar och torsdagar, förhoppningen är även att kunna fortsätta med hästvaccinationer och heminsomningar. Däremot om det är så att tiderna inte passar och det handlar om akuta fall är man självklart välkommen att ringa.

– Det känns som det är uppskattat att det finns någon i närheten när det uppstår akuta situationer, jag hade till exempel en djurägare som kom in på juldagen med en hund som hade vildsvinsskador. Oftast sker de mest akuta fallen på obekväma arbetes tider och då är det bra att det finns någon i närheten som kan hjälpa till. Dessutom kommer jag att ha en dialog med apoteket här i Vislanda så att det vanligaste som jag brukar skriva ut finns hemma, det känns fantastiskt att man kan ha en sådan dialog lokalt, det är något som kommer vara uppskattat av djurägarna att bara gå rakt över gatan och hämta medicinen, berättar Ida Levin.

Josefin Petersson


Förutom veterinärtjänster har hon också en butiksyta där hon har både veterinärmedicinska artiklar, foder samt roliga saker som bäddar, matskålar, reflextäcken, leksaker och godis av alla de slag. Foto: Josefin Petersson