ALVESTA 2022-9-2 KL. 11:36

Ny utställning i Utställningshallen

Av Josefin Petersson

Ny utställning i Utställningshallen
Foto: Alvesta Utställningshall

ALVESTA. I utställningen Footprints har tre konstnärer fått fundera över och gestalta hur förflyttningar sätter spår i oss och i vår omgivning. Människans resande och förflyttningar i en tid där vi alla behöver resa mer hållbart är bakgrunden till utställningen. Nu bjuds publiken in för att ta del av verken och tillsammans med oss fundera över avtrycken vi gör när vi reser.

Konstnärerna Anna-Karin Arvidsson, Diana Agunbiade-Kolawole och Stina Pettersson har valts ut att av en jury för att tolka, diskutera och gestalta frågan om hur förflyttningar får konsekvenser för vår omvärld och för oss själva. De arbetar alla med uttryck som är sinnliga och bygger på olika hantverk. Resor och förflyttningar blir en utgångspunkt för deras verk som har utvecklats och formats i deras konstnärliga process.

Anna Karin Arvidsson arbetar med lera, Diana Agunbiade-Kolawole med fotografier i glastrycksteknik och Stina Pettersson med text.

Välkommen till utställningen Footprints i Alvesta Utställningshall. Utställningen är öppen mellan tredje september och första oktober. FOOTPRINTS är ett regionalt samarbete initierat av Bild och Form Kronoberg och Transporteffektivt Kronoberg tillsammans med Alvesta Utställningshall.

Josefin Petersson