ALVESTA 2024-6-15 KL. 10:47

Nationaldagen firades i ett regnigt Hagaparken

Av Josefin Petersson

Nationaldagen firades i ett regnigt Hagaparken
Moheda Gymnastikförening fick mottaga Alvesta Rotaryklubbs stipendium av Sigmund Lisecke på 10 000 kronor för sitt arbete med att främja hälsa, gemenskap och välmående bland ungdomar och familjer i Moheda. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Förra veckan var det dags för traditionsenligt Nationaldagsfirande i Hagaparken, dagen till ära fick besökarna lyssna till högtidstal och sång. Alvesta Inner Wheel klubb, Alvesta Rotaryklubb och Företagarna Alvesta delade även ut stipendium.
Under firandet i Hagaparken framfördes det musik av musikkåren, SPF kören sjöng och Susanne Alldén, universitetslektor på Linnéuniversitetet höll ett invigningstal. Dessutom delade Alvesta Inner Wheel klubb, Alvesta Rotaryklubb och Företagarna Alvesta ut stipendier.
– Mina damer och herrar, kära vänner och kära grannar, jag vill önska er varmt välkomna till vårt Nationaldagsfirande i underbara Alvesta, det är stor glädje att se alla samlade här idag när vi hedrar vår historia, uppskattar det vi åstadkommit och samtidigt blickar framåt mot vad vi ser som framtida möjligheter, säger Susanne Alldén, universitetslektor på Linnéuniversitetet.

Inner Wheel grundades 1924, så i år fyller de 100 år. I år delade Alvesta Inner Wheel klubb ut ett stipendium på 3 000 kronor till Agnes Roos, utdelare var klubbpresident Monica Valtersson och motiveringen löd enligt följande.
– Mohedas egen sångfågel Agnes Roos tilldelas 2024 års stipendium, Agnes förgyller och skapar trevnad med sin vackra sångröst och repertoar. Agnes är ambitiös och vi har haft glädjen att lyssna på hennes sång både i kyrkor och vid privata tillställningar. Vi inom Alvesta Inner Wheel önskar Agnes fortsatt lycka till med sin musikaliska framtid och vi vill visa vår uppskattning genom att lämna över 2024 års stipendium på 3 000 kronor, säger Alvesta Inner Wheels klubbpresident Monica Valtersson.

Idag är det 1,4 miljoner medlemmar i Rotary. De finns i 46 000 olika klubbar världen över. I år delade Alvesta Rotaryklubb ut ett stipendium på 10 000 kronor till Moheda Gymnastikförening, utdelare var Peter Wickström och Sigmund Lisecke från Alvesta Rotaryklubb och Moheda Gymnastikförening representerades av Sandra Svensson, motiveringen löd enligt följande.
– Föreningen förtjänar detta pris för sitt arbete med att främja hälsa, gemenskap och välmående bland ungdomar och familjer. Genom sitt engagemang och dedikation har föreningen skapat en inkluderande miljö där barn och ungdomar kan träffas, träna och utvecklas tillsammans. Genom att erbjuda ett brett utbud kan barn från tre år och uppåt inspireras och motiveras till en aktiv livsstil och utveckla sina färdigheter. Moheda Gymnastikförening berikar samhället på många sätt och är en förebild för hur idrott och gemenskap kan bedrivas, de förtjänar därför att uppmärksammas och hyllas med detta stipendium på 10 000 kronor, säger Sigmund Lisecke, Alvesta Rotaryklubb.

Även Företagarna Alvesta delade ut sin årliga utmärkelse, årets eldsjäl som i år gick till Ola Jönsson, utdelare var vice ordförande Kristian Dahlin.
– Årets eldsjäl anser vi ha gjort ett väldigt bra avtryck i sitt ideella arbete för oss i Alvesta, Ola Jönsson i från Alvesta SK. Ola har via sitt engagemang i ASK som alltiallo, lagledare, tränare och nu ordförande utvecklat verksamheten på ett mycket positivt sätt. Ständigt beredd med nya idéer och alltid redo att ställa upp, med ett engagerat, målinriktat och ideellt arbete som har gett resultat såväl för föreningen och dess verksamhet som vi samhället och vardagen även utanför isen, säger Kristian Dahlin, vice ordförande Företagarna Alvesta.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare och funktionärer som gör vår verksamhet möjlig. Jag vill också välkomna er till verksamheten som pågår året runt, givetvis med vinter och is säsongen som höjdpunkt, den drar igång efter sommaren den 13:e augusti med ungdomslagens sommarcamp, sedan drar även juniorlag och a-laget igång. Till vintern kommer vi att satsa mer på juniorlagen, vi kommer att ha tre juniorlag, plus ett gemensamt tillsammans med Rydaholm. Samtidigt som också a-laget kommer att fortsätta sin frammarsch i hockeyettan. Så välkomna till Virdavallen som vi snart hoppas kommer att ha två isytor för att kunna matcha den stora verksamhet som vi har, säger Ola Jönsson, ordförande i Alvesta SK och utsedd till årets eldsjäl av Företagarna Alvesta.Josefin Petersson


Alvesta Inner Wheel ville önska Agnes Roos fortsatt lycka till med sin musikaliska framtid och lämnade över 2024 års stipendium på 3 000 kronor, stipendiumet lämnades över av klubbpresident Monica Valtersson. Foto: Josefin PeterssonOla Jönsson, ordförande i Alvesta SK blev utsedd till årets eldsjäl av Företagarna Alvesta, representerad av Kristian Dahlin, vice ordförande till höger i bild. Foto: Josefin Petersson