ALVESTA 2022-12-9 KL. 11:57

Namnge kommunens nya ren - vinn en egen liten ren

Av Josefin Petersson

Namnge kommunens nya ren - vinn en egen liten ren
Årets renar i Hagaparken. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. I förra årets namngivningstävling döptes kommunens renar till Sötis, Grötis och Starkis. Nu har de fått sällskap av en ny kompis. Vad ska hen heta? Missa inte att vara med i årets namngivningstävling.
I år har renarna landat i Järnvägsparken i Alvesta. Förutom Sötis, Grötis och Stariks har en ny ren tagit plats i gänget. Kommunen behöver nu din hjälp att namnge den. Bästa förslag kommer att belönas med en egen mindre version av renen. Hälsa gärna på hos renarna för att lära känna dem bättre.
Lär känna kommunens nya ren, den flygande renen längst fram. Den äter helst frukt, den är bra på orientering, renens favoritkändis är Christer Fuglesang, renen är mindre bra på att ha alla klövarna på marken samtidigt och drömmer om att bli astronaut. Den nya renen gör alltså Sötis, Grötis och Starkis sällskap som namngavs förra året.

Skicka in ditt namnförslag senast 13:e december 07:00 via Alvesta kommuns hemsida där det finns ett tävlingsformulär. Vinnaren tillkännages den 13:e december och kan även då hämta sitt pris i receptionen på kommunhuset. Domare är Sara Hedlund och Rebecka Ekström på parkavdelningen.

Josefin Petersson