ALVESTA 2024-4-14 KL. 10:29

Murre & Bandet spelar i Vislanda

Av Josefin Petersson

Murre & Bandet spelar i Vislanda
Miranda Murre Eriksson kommer den 25:e april tillsammans med bandet Murre & Bandet till Vislanda bibliotek för en spelning klockan 19:00. Foto: Hans Nilsson

VISLANDA. Redan bara några månader gammal följde Miranda Murre Eriksson med sin mamma på festivaler och konserter, det väckte hennes musikintresse tidigt och är en stor bidragande orsak till att hon spelar själv idag. Den 25:e april klockan 19:00 kommer hon till Vislanda bibliotek tillsammans med sitt band, Murre & Bandet, som bildades 2018 och släppte sin första skiva 2022.
Murre & Bandets resa började den 30:e november 2018, Miranda Murre Eriksson hade då varit förband till John Holm med band på Kajskjulet i Halmstad. Dagen efter fick hon skjuts hem av gitarristen Jesper Wihlborg och trummisen Alexander Gunnarsson.
– På vägen hem pratade vi om musik och jag hade funderat på att spela in en skiva och frågade ifall de hade lust att vara med på den. Glädjande nog var de det och senare anslöt sig också Calle Sjöqvist, Adam Butler och Nathan Bissette. Resultatet blev skivan Tänk om..., som släpptes i maj 2022, berättar Miranda Murre Eriksson.

Murre & Bandet spelar visrock, grunden ligger i visan, med inspiration från exempelvis Barbro Hörberg, Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk, men med bandet får låtarna också influenser av 1960-1970-talsrock. Miranda Murre Eriksson har inspirerats mycket av den visvågen som kom på 1990-talet där bland andra Stefan Sundström, Perssons Pack och Traste Lindéns Kvintett ingick.

Den 25:e april kommer publiken att bjudas på bland annat låtar från skivan Tänk om..., men också lite tolkningar och översättningar. Deras mål är att det ska vara en bra balans mellan energi, vemod och humor. Miranda Murre Eriksson har också spelat på Vislanda bibliotek ett par gånger tidigare, bland annat har hon för några år sedan gästat Ola Aurell. Hon har varit förband åt Finn Zetterholm 2015 och till Thomas Wiehe 2023. När Thomas Wiehe besökte Vislanda spelade hon tillsammans med Joakim Löfgren som kommer att spela med bandet den 25:e april. Miranda Murre Eriksson har tidigare gått på Vislanda skolan så dessa spelningar är alltid speciella.
– Jag gick på Vislandaskolan mellan åren 2009 och 2011. Min mamma Susanna arbetar på biblioteket. Hon har ett stort musikintresse och tagit med mig på festivaler och konserter sedan jag bara var några månader gammal. Vilket väckte mitt intresse för musik tidigt och har med största sannolikhet varit en bidragande faktor till att jag själv spelar idag, berättar Miranda Murre Eriksson.

Vill man se Miranda & Bandet så gäller det att passa på, just nu finns det inga andra spelningar inbokade i trakterna, däremot kommer Miranda Murre Eriksson att spela på Stockholms Visfestival den 6:e juli. Till spelningen den 25:e april i Vislanda krävs det att biljetter köps i förväg via Biljettkiosken.se.
– Vi kommer att ha väldigt kul på scen i Vislanda och jag hoppas att det smittar av sig på publiken, musik och berättande texter kan skapa både glädje och eftertanke, berättar Miranda Murre Eriksson.


Josefin Petersson