ALVESTA 2023-11-20 KL. 11:14

MT-Svets i Grimslöv inreder vinkällare med hockeylegend

Av Josefin Petersson

MT-Svets i Grimslöv inreder vinkällare med hockeylegend
Johan Örnvinsson, VD på MT-Svets tillsammans med hockeylegenden och det tidigare NHL-proffset Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson i en av vinkällarna i Stockholm. Foto: Pressbild

GRIMSLÖV. Bakom en anonym fasad på en bakgata på Södermalm i Stockholm döljer sig den senaste satsningen, närmare 300 kvadrat har nyligen färdigställts som vinkällare för exklusiva viner. Projektet har innefattat allt från ritning, konstruktion till produktion och montering av en komplett specialinredning för att optimera lagringsytan. – Vi är specialister på produktutveckling, trådbockning och svetsning och är vana att leverera hållbara helhetslösningar oavsett om det handlar om maskininredningar, möbler eller vinställ, berättar MT-Svets VD Johan Örnvinsson.
Hockeylegenden och det tidigare NHL-proffset Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson är uppdragsgivare. Sedan 2005 driver han exklusiva vinkällare på Östermalm och Södermalm i Stockholm.
– Det var när jag bodde i New York som jag fick ett intresse för olika typer av viner och Champagne. När jag flyttade hem till Sverige träffade jag en gammal klasskompis från gymnasiet och över en lunch började vi spontant att spåna olika affärsidéer. I bakhuvudet hörde vi orden från vår lärare i företagsekonomi, på de bästa idéerna tjänar ni pengar när ni sover, berättar Ulf Nilsson.

Så föddes idén om vinkällare för privatpersoner med tillgänglighet dygnet runt. Men det tog flera år innan han hittade lämpliga lokaler att inreda till vinkällare i Stockholms innerstad.
– Nu har jag två vinkällare och intresset är stort, nu utökar jag för att få plats med fler kunder. För mig är det viktigt att samarbeta med proffsiga underleverantörer, allt från larmsystem, vinkylare till vinhyllor i mina vinkällare. Därför har jag valt att anlita MT-Svets i Grimslöv för mina projekt, berättar Ulf Nilsson.
– Det är inspirerande att gå från idé till verklighet tillsammans med en kund. Ulf hörde av sig för många år sedan när han behövde ha hjälp att tillverka flexibla och stabila vinställ. Sedan dess har MT-Svets etablerat varumärket Örnvin och har skräddarsytt flera lösningar för vinkällare och restauranger, berättar Johan Örnvinsson VD för MT-Svets och Örnvin.
Josefin Petersson


Ulf hörde av sig för många år sedan när han behövde ha hjälp att tillverka flexibla och stabila vinställ. Sedan dess har MT-Svets etablerat varumärket Örnvin och har skräddarsyddt flera lösningar för vinkällare och restauranger. Foto: Pressbild