ALVESTA 2022-4-4 KL. 11:12

Lisa Ekdahl är bokad till Tyrolen

Av Josefin Petersson

Lisa Ekdahl är bokad till Tyrolen
Lisa Ekdahl kommer till Tyrolen den 29 juli. Foto: Pressbild

ALVESTA. Lisa Ekdahl är en av Sveriges mest folkkära och mytomspunna artister och hiten “Vem Vet” räknas tveklöst som en av vår tids största klassiker. Sedan det stora genombrottet har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. I sommar tar sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl med sig sin låtskatt på Sverigeturné.
Genombrottet som soloartist kom 1994 i samband med debutalbumet och den numer kultförklarade singeln “Vem Vet”. Som över en natt tog Lisa Ekdahl Sverige med storm. Den lekfulla blandningen av svensk visa, jazz och populärmusik skapade svallvågor långt utanför Sveriges gränser. Lisa Ekdahls karaktäristiska röst, skör men egensinnig, var här för att stanna.
– Lisa Ekdahl är verkligen en drömartist för oss som jobbar på Tyrolen. Därför kommer vi göra allt vi kan för att både vi och gästerna ska minnas detta ögonblick. Våra kockar jobbar just nu fram en härlig meny för aftonen och våra bartenders letar upp våra allra finaste årgångsviner, berättar Tyrolens Vänner.

Lisa Ekdahls musikaliska framgångssaga har ständigt fortsatt, både på svenska och engelska. Lisa Ekdahl har hunnit släppa åtta album i eget namn och ytterligare två i samarbete med Peter Nordahl Trio. Det senaste albumet “GRAND SONGS” kom 2021 och innehåller tolkningar av personliga favoritlåtar av bland annat Diana Ross, Bob Dylan och Billie Eilish. Sommaren 2022 ger sig Lisa Ekdahl återigen ut på turné. Den 29 juli tar hon med sig sitt band och kommer till Tyrolen i Blädinge för ett efterlängtat besök.
– Att vi lyckats locka till oss en artist i Lisa Ekdahls kaliber till Tyrolen känns helt fantastiskt. Lisa Ekdahls musik i kombination med Tyrolens nostalgiska och kulörta inramning bäddar för en salig inramning denna sommarkväll i juli. Detta vill ingen missa, avslutar Tyrolens Vänner.

Josefin Petersson