ALVESTA 2023-11-27 KL. 10:00

Länsförsäkringar expanderar – öppnar nytt kontor i Alvesta

Av Josefin Petersson

Länsförsäkringar expanderar – öppnar nytt kontor i Alvesta
Målet är att de ska kunna välkomna både befintliga, men också nya kunder från och med tidig vår 2024. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Länsförsäkring Kronoberg fortsätter att växa och expanderar i Alvesta, sedan flera år tillbaka har de ett kontor för fastighetsförmedling i Alvesta, för fyra år sedan öppnade de även upp för tidsbokade bankmöten, men nu fortsätter expanderingen i nya lokaler med helhetsutbudet, fastighetsförmedling, bank, försäkring och pension.
I hörnlokalen intill kommunhuset i Alvesta står det med stora bokstäver i fönsterna att Länsförsäkring Kronoberg öppnar inom kort, så löd också reklamen som cirkulerade under Alvesta SK:s match mot Troja Ljungby i Vida Arena förra veckan ”snart öppnar vi nytt kontor i Alvesta”. De tidigare banklokalerna på Centralplan 21 i Alvesta görs just nu om för att passa Länsförsäkring Kronobergs behov, målet är att de ska kunna välkomna både befintliga, men också nya kunder från och med tidig vår 2024.

Sedan flera år tillbaka har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling funnits i Alvesta på Centralgatan 3 i backen ner till kommunhuset, men nu när verksamheten expanderar har de vuxit ur de gamla lokalerna.
– Vi har funnits i Alvesta sedan flera år tillbaka, men då med fastighetsförmedling, sedan fyra år tillbaka har vi även haft banktjänster. Vi fortsätter nu att växa och utvecklas och i de nya lokalerna som vi på väg till i kommer vi kunna erbjuda vårt helhetserbjudande, med både bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling, berättar Björn Leifland som är kommunikations- och hållbarhetschef på Länsförsäkring Kronoberg.

Expanderingen och flytten till nya lokaler kommer också att innebära fler arbetstillfällen än vad som finns idag.
– Det här kommer öka vår närvaro i Alvesta, men också bli en utökning av medarbetare, idag är vi fyra medarbetare tillsammans med fastighetsförmedlingen, men kommer att bli sex stycken på plats i de nya lokalerna, berättar Björn Leifland.

Björn Leifland berättar att de ser de nya lokalerna som ett strategiskt läge med god tillgänglighet för kunderna, vilket passar verksamheten bra när den växlar upp, samtidigt som de ser stor potential i Alvesta som ort.
– Som ett lokalt och kundägt bolag så sätter vi väldigt stort värde på att finnas nära våra kunder, det är också en närhet som våra kunder uppskattar. Vi ser stor potential i Alvesta, här finns ett starkt näringsliv och attraktiva boendemiljöer. Vi ser Alvesta som en bra plats att finnas på, både utifrån tillgänglighet för befintliga kunder, men också för att kunna hälsa nya kunder välkomna till oss också, berättar Björn Leifland.
Josefin Petersson


Björn Leifland är kommunikations- och hållbarhetschef på Länsförsäkring Kronoberg. Foto: Alexander Hall