ALVESTA 2024-4-24 KL. 10:48

Kånna och Mycel är den nya duon som ska lyfta Vislanda IF

Av Josefin Petersson

Kånna och Mycel är den nya duon som ska lyfta Vislanda IF
Peråke "Kånna" Antonsson är ny huvudtränare i Vislanda IF:s senior herrlag. Foto: Lena Lundberg. Mikael "Mycel" Ragnarsson är ny assisterande tränare i Vislanda IF:s senior herrlag. Foto: Privat

VISLANDA. Vislanda IF:s senior herrlag har gjort klart med en ny huvudtränare och en ny assisterande tränare, Peråke ”Kånna” Antonsson och Mikael ”Mycel” Ragnarsson. Peråke ”Kånna” Antonsson var tränare för Vislanda IF redan säsongerna 1999 och 2000, närmast kommer han från att ha varit ungdomstränare i Ljungby IF. Mikael ”Mycel” Ragnarsson har en 30 år lång spelarkarriär i föreningen bakom sig, dessutom har han varit aktiv i styrelsen och plankommitén.
Vislanda IF bildades 1906 och är en av Smålands äldsta idrottsföreningar, föreningen har ett seniorlag för herrar som spelar i Division 5 södra och de kommer under årets säsong att möta Alstermo-Älghult, Furuby IF, Hovmantorp GoiF, IF Linné, IFK Lammhult, Ingelstad IK, Kosta IF, Nöbbele BK, Rydaholms GoiF, Tingsryd United FC och Åryds IK. Årets serie inleddes förra helgen med hemmamatch mot Rydaholms GoIF, en match som slutade 4-5.

Nytt för säsongen är att senior herrlaget har en ny huvudtränare, Peråke ”Kånna” Antonsson, han tränade i Vislanda redan säsongerna 1999 och 2000, närmast nu har han varit ungdomstränare i Ljungby IF. Såhär säger han om återkomsten till Vislanda IF och speciella ögonblick från den senaste gången i Vislanda som han minns.
– Jag har de senaste åren tränat min son Bens lag, från minsta pojklaget och ända upp till J-lag. Nu är han A-lagspelare och tränas av andra. Nu fick jag helt enkelt en förfrågan av Vislanda och blev lite smickrad och intresserad. Det jag minns från förra gången är självklart avancemanget till dåvarande Elit-fyran. Är ju en gammal man så kan inte komma ihåg allt, men minnena friskas upp nu eftersom jag tränar vissa av dåtidens spelare, berättar Peråke ”Kånna” Antonsson.

En annan nyhet för säsongen är att Mikael ”Mycel” Ragnarsson har klivit in som ny assisterande tränare, såhär säger han om hur allt började för 30 år sedan och det nya uppdraget i föreningen.
– Jag tror jag var 5-6 år när jag tog de första stegen nere på Tallevi, allt handlade om sport för mig när jag var mindre, jag spelade både fotboll och hockey. Jag är född och uppväxt i Vislanda och har trivts otroligt bra i föreningen genom alla år, så det har varit ett lätt val att alltid bli kvar. Det känns kul att få komma tillbaka som assisterande tränare nu, jag slutade som spelare för fem år sedan och många spelare är fortfarande kvar i laget, berättar Mikael ”Mycel” Ragnarsson.

Han fick också frågan vad han tror om årets lag och vad han tror om den kommande säsongen, med 30 års erfarenhet som spelare så hoppas Mikael ”Mycel” Ragnarsson att han kan dela med sig av sina erfarenheter till spelarna i laget. Målsättningen för säsongen är inte spektakulär alls, utan målet är att de ska ha så många lag som möjligt bakom sig.
– Det är ett ganska ungt lag, så det är klart att jag hoppas att jag kan bidra med lite erfarenhet, eftersom jag spelat själv länge, jag hoppas att jag ser både det positiva och negativa med spelarna bättre från sidan. Sedan handlar det mycket om hur mottagliga spelarna är och om de vill lära sig mer. Det är en serie med ganska många bra lag, det gäller för mig att få med mig laget att tro på det vi gör varje träning. Få spelarna att trivas och tycka det är kul komma ner till planen. Det ska vara allvar blandat med en avslappnad och kul stämning så kommer man långt. Samtidigt som det gäller att kämpa hårt och vilja bli bättre varje träning och match, men målet med säsongen kommer att vara att att vårda bollen bättre, ha vårt eget spel och göra bättre bedömningar över hela planen. Det kommer bli viktigt och något som det kommer tränas mycket på, sedan så är målet att ha så många lag som det krävs bakom oss när säsongen är slut, berättar Mikael ”Mycel” Ragnarsson.

Att Peråke ”Kånna” Antonsson är tillbaka som huudtränare är ett kärt återseénde för Mikael ”Mycel” Ragnarsson som haft honom som tränare när han var aktiv spelare.
– Jag hade faktiskt huvudtränare Peråke ”Kånna” Antonsson som tränare något av mina första år i senior truppen. Han är en mycket rutinerad tränare som vill ha fokus och göra rätt saker i alla övningar, men har samtidigt glimten i ögat och hellre våga göra saker än inte. Han kommer vara oerhört nyttigt för ett ungt lag och det kommer göra dem gott. Att vi verkar se fotbollen ganska likt dessutom är också ett plus. Vi båda plus lagledare ”Hyland” kommer göra allt för utveckla spelarna och pusha dem framåt. Sen ska man inte underskatta det viktiga i att ha kul ihop, berättar Mikael ”Mycel” Ragnarsson.

Peråke ”Kånna” Antonsson fyller i med vad han tror om samarbetet mellan säsongens tränare.
– Jag har en ganska nytillträdd assisterande, Mikael ”Mycel” Ragnarsson, som jag säkert kommer att ha ett bra samarbete med. Sen har vi ju naturligtvis Ingvar ”Hyland” Karlsson som gör ett fantastiskt jobb som lagledare och allt i allo, berättar Peråke ”Kånna” Antonsson.

Föreningen Vislanda IF bildades redan 1906 och såhär säger Mikael ”Mycel” Ragnarsson om vad en förening har för betydelse för en liten ort som Vislanda.
– Föreningen har genom alla år betytt och betyder otroligt mycket för en liten ort som Vislanda. Fotbollen blir ett ställe att komma ner till, få gemenskap och skaffa nya vänner, oavsett om du är spelare, ledare eller publik. Vislanda IF är en förening som bryr sig otroligt mycket om alla spelare, ledare och medlemmar. Väldigt få jag hört som nånsin pratat illa om personer och föreningen Vislanda IF, berättar Mikael ”Mycel” Ragnarsson.

Josefin Petersson