ALVESTA 2023-2-4 KL. 10:00

Jem & Fix näst på tur på Spåningslanda

Av Josefin Petersson

Jem & Fix näst på tur på Spåningslanda
Kön ringlade sig lång utanför Jem och Fix i Alvesta när det var dags för öppningsfest, cirka ett 40-tal kunder väntade tålmodigt. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Kön ringlade sig lång utanför Jem & Fix i Alvesta när det var dags för öppningsfest på det nya handelsområdet på Spåningslanda förra veckan. Cirka ett 40-tal kunder väntade tålmodigt när det var dags för den andra butiken att öppna på Spåningslanda. Jem & Fix Sveriges VD Fredrik Hennings och butikschefen Adnan Mujic delade ut kortlekar till alla morgonpigga kunder.

– Det var fantastiskt att se en lång ringlade kö innan öppning, att se att det finns ett sug efter att kunna handla till lågpris i Alvesta. Kunderna vill slippa köra till Växjö och Ljungby, drivmedel är inte billigt idag och det tar tid. Just i detta nu i tuffa tider så tror jag att det är oerhört viktigt för Alvesta som kommun att det också sker något positivt i allt det här negativa som händer. Att vi sänder rätt signaler till invånarna, att det är en bra plats att bo på, för företag att etablera sig på, samtidigt som det skapar jobbtillfällen, säger Fredrik Hennings, VD för Jem & Fix Sverige.

Butiken i Alvesta blir Jem & Fix 61:a butik i Sverige samt totalt 198:e i norden, motiveringen till att det blev Alvesta i stället för exempelvis Växjö förklarar Fredrik Hennings så här.

– Vi har funnits i Växjö också, fram till 2012 och då valde vi att flytta den butiken från Växjö, så där ligger vi inte kvar längre. Alvesta är en mindre ort som växer och det passar oss bra, vi har haft planer på etablering i Alvesta i över 10 år och bara väntat på rätt plats. Detta innebär däremot inte att en ny etablering i Växjö är helt uteslutet, vi har många orter vi tittar på och nu var det Alvesta som blev verklighet, säger Fredrik Hennings, VD för Jem & Fix Sverige.

Precis som Jysk så har Jem & Fix butik en lokal butikschef i form av Adnan Mujic, så här säger han om det förtroendet och vad han tror det betyder att Jem & Fix har öppnat i Alvesta.

– Att få bli butikschef på hemmaplan känns jättebra, jag ser verkligen fram emot den här rollen och ansvaret, jag som person är benägen att utvecklas hela tiden och söka utmaningar och det här kändes som det passade mig perfekt. Jag tror det betyder jättemycket för Alvesta med Jem & Fix, jag själv har byggt hus och renoverat i flera år och jag har alltid tyckt att det var jobbigt när man behöver köra till Växjö. Det känns som att Alvestas hemma fixare kan ta snabbare beslut och bara komma in spontant och handla till sina projekt, jag tror det kommer bli jättebra, säger Adnan Mujic, butikschef på Jem & Fix i Alvesta.

Josefin Petersson


Butikschefen Adnan Mujic och VD Fredrik Hennings. Foto: Josefin Petersson