ALVESTA 2022-12-17 KL. 11:08

Grötfest och ett uppskattat luciatåg i Equmeniakyrkan

Av Josefin Petersson

Grötfest och ett uppskattat luciatåg i Equmeniakyrkan
Trivselklubben Alvesta avslutar varje verksamhetsår med ett luciatåg, jullotteri och grötfest i Equmeniakyrkan. Foto: Börje Fransson

ALVESTA. Den mångåriga traditionen med grötfest och luciatåg hölls av Trivselklubben i Alvesta i Equmeniakyrkan förra fredagen. Totalt samlades det mellan 40 och 50 besökare för att avnjuta grötfesten, delta i jullotteriet och lyssna till luciatåget. Dessutom firar Trivselklubben Alvesta 30 år i februari 2023.

Trivselklubben Alvesta avslutar varje verksamhetsår med ett jullotteri och grötfest, där har de gröt och mjölk, med skinksmörgås och sen har de kaffe och kakor till efterrätt. De senaste åren har de sedan avslutat allt med ett luciatåg.

– Allting var verkligen jättebra, barnen i luciatåget fick till och med erbjudande om att ställa upp på flera andra ställen, hade de varit lediga så hade de gärna gjort det, men de går ju i skolan. Jag måste nog säga att det var det bästa luciatåget vi har haft, det var till och med en kvinna som kom fram och sa att hon inte kunde hålla tillbaka tårarna, det var så vackert. Barnen var verkligen så duktiga och samsjungna, berättar Ingrid Wirstedt, Trivselklubben Alvesta.

Det var några av barnen som sjöng solo, dessutom lästes luciadiktens alla verser. Alla deltagarna i luciatåget fick varsin ros, godispåse och chokladkartong, kvinnan som spelade piano fick ett presentkort och blommor.

– Alvesta har i flera år saknat ett luciatåg, tidigare gick det att rösta på luciakandidater och det var kröning i kyrkan varje år och Lions skänkte smycken till alla kandidater. Svikande intresse från ungdomarna har gjort att det inte blivit av på många år, så det var saknat när barnen sjöng i Equmeniakyrkan, berättar Ingrid Wirstedt, Trivselklubben Alvesta.

Josefin Petersson


Totalt samlades det mellan 40 och 50 besökare för att avnjuta grötfesten, delta i jullotteriet och lyssna till luciatåget. Foto: Börje Fransson