ALVESTA 2022-3-9 KL. 11:00

Förra helgen var det premiär för Padelone Open

Av Josefin Petersson

Förra helgen var det premiär för Padelone Open
Från vänster till höger, Oskar Landsing, Anton Lindkvist, Christoffer Hult och Andreas Holmberg. Foto: Privat

ALVESTA. Padelone i Alvesta har aldrig tidigare anordnat en turnering som den som var förra helgen, Padelone Open. Nu är målet att kunna anordna fler turneringar framöver, men hur ofta har de inte bestämt. Även Padel Nuestro som har butik i Växjö var med och anordnade tävlingen, de sponsrade även med olika priser. Priserna var värda mellan 10 000 till 12 000 kronor och delades ut till ettan, tvåan och trean.

Tanken var från början att det skulle vara en turnering för både herrar och damer, gissningsvis tog de och en annan turnering i Växjö anmälningarna från varandra, då även den fick ställa in turneringen för damer. Däremot så planerar Padelone och Padel Nuestro att hålla en tävling för damerna längre fram, även det kommer bli en heldag som det var för herrarna förra helgen mellan klockan 9 och 18.

Idén kom sig av att Robin Thour som är hallchef på Padelone är kompis med en av delägarna på Padel Nuestro och eftersom de båda är ganska nyöppnade så tyckte de att det var kul att anordna en turnering dit både folk kan komma, samtidigt som de kan visa upp både padelhallen och butiken.

– På lördagen tävlade det 16 lag, fyra stycken poolspel med fyra lag i varje pool och då spelade man alla mot alla i poolerna så alla var garanterade minst tre matcher. Sedan gick de vidare till kvartsfinal, semifinal och final. Från kvartsfinalen och framåt blev det tuffare eftersom man mötte de bästa från de andra poolerna. I slutändan fick ettan, tvåan och trean priser. Ettan vann presentkort på Padel Nuestro på 3000 kronor vardera. De som kom tvåa fick hälften av den summan. De fick även kläder, bollar och speltid hos oss på Padelone. Priserna var värda ungefär mellan 10 000 till 12 000 kronor, säger Robin Thour, hallchef på Padelone i Alvesta.

Både Robin Thour hallchef på Padelone och en av delägarna på Padel Nuestro, Shadi Shehadeh är överens om att det blev en lyckad turnering.

– Vi fick bara positiv respons och de tyckte det var jättekul att det anordnades något sådant här, det är många som spelar i ligor och med sina kompisar men det blir en helt annan puls att spela tävlingar så det var många som tyckte det var riktigt kul, säger Robin Thour.

– Det har inte varit mycket tävlingar lokalt, varken i Växjö eller Alvesta så vi kände att efterfrågan var stor och vi fick mycket positiv respons. Det var god stämning från samtliga deltagare och många som redan frågade om nästa gång det blir tillfälle för liknande tävling, så det har definitivt gett mersmak inför framtiden med fler tävlingar i samarbete med Padelone, säger Shadi Shehadeh.

Josefin Petersson