ALVESTA 2024-4-4 KL. 13:46

Förra årets lyckade vårkonsert i Vislanda kyrka fick repris i år

Av Josefin Petersson

Förra årets lyckade vårkonsert i Vislanda kyrka fick repris i år
Efter en lyckad vårkonsert i april 2023 så ville Vislanda och Alvesta musikkårer anordna en vårkonsert även i år. Lyckan var med dem i år också och kyrkan var även denna gång fullsatt. Foto: Svenska Kyrkan i Vislanda-Blädinge

VISLANDA. Efter en lyckad vårkonsert i april 2023 med fullsatt publik i Vislanda kyrka, så ville Vislanda och Alvesta musikkårer anordna en vårkonsert även i år. När det var dags i mitten på förra veckan var lyckan även med dem i år och kyrkan var även denna gång fullsatt. Kollekten gick den kvällen till FN:s arbete för människor på flykt genom UNHCR, totalt samlades det in 6 610 kronor.
I mitten på förra veckan anornade Vislanda och Alvesta musikkårer en repris på förra årets uppskattade och välbesökta vårkonsert. Även i år lockade konserten fulla hus med 123 besökare, detta gav totalt 6 610 kronor till FN:s arbete för människor på flykt genom UNHCR.

Under ledning av Kenneth Lindblad framförde kårerna I dreamed a dream från Les Misérable, Våren av Grieg, Bröllopsmarsch ur Bröllpet på Ulfåsa av August Söderman, Intåg i Sommarhagen av W. Peterson-Berger, Trombonella Trio för Trombone och Air and Hornpipe av Händel.

Våren är en fullspäckad tid för Vislanda och Alvesta musikkårer och de kommer att spela på flera platser runt om i kommunen i samband med olika firanden.
– Nästa framträdande blir på Valborg i Blädinge klockan 19, i Vislanda klockan 20 och i Alvesta klockan 21. I Vislanda samarbetar vi med Vislanda Hembygdsförening och vårtalare i Vislanda blir kyrkoherde Linda Berglund. Dessutom så den första maj så marscherar musikkåren tidig morgon i Vislanda samhälle enligt mångårig tradition för att blåsa in våren. Vidare framträder vi vid Vislanda samt Västra Torsås kyrka på Kristi himmelsfärdsdag och sen blir det nationaldagsfirande i Alvesta, Grimslöv och Vislanda, berättar Johnny Ringeborn, en av de som sitter i styrelsen.
Josefin Petersson