ALVESTA 2022-6-20 KL. 16:00

Företagarna Alvesta firande 100 år

Av Josefin Petersson

BLÄDINGE. Förra veckan firande Företagarna Alvesta 100 år på Tyrolen. Taket lyfte och solen sken, det var livat och glatt. Strax över 100 gäster bjöds på en tre rätters meny med en specialkomponerad fyra meter lång tårta, fina tal och många skratt från Nils Åkesson. Kvällens konferencier var Frida Boklund som är regionchef i Företagarna.

Företagarna Alvesta firande 100 år
De strax över 100 gästerna inledde kvällen med ett trefaldigt hurra. Foto: Josefin Petersson

Kvällen bjöd gästerna på en tre rätters meny som innehöll en specialkomponerad fyra meter lång marängtårta med jordgubbar. Dessutom hade Företagarna Alvesta tagit fram en jubileumsöl tillsammans med Benestad Bryggeri.

– Varje år väljer Företagarna Alvesta en ny värdig vinnare till årets företagare, varje år tänker jag, hur ska de kunna toppa detta nästa år, nästa år väljs en lika värdig vinnare. Det kännetecknar en entreprenöriell kommun. I 100 år har Företagarna Alvesta skapat nätverk, jobbat för att företagen ska få de bästa förutsättningarna i sin kommun. Aktiviteterna har så klart sett annorlunda ut under de här 100 åren, men vi vet att Företagarna Alvesta är och förblir en stark röst för alla entreprenörer i Alvesta med omnejd. Skål för 100 åringen, trefaldigt leve, hurra, hurra, hurra, säger Frida Boklund, regionchef i Företagarna.

En av talarna under kvällen var Sven-Inge Johnsson, Oljeshejkerna Johnsson, han berättade om sitt företags historia och inte minst om Företagarna Alvestas historia. Han avslutade sitt tal med berätta att han följt föreningens oerhörda arbete.

– Jag brukar åka ner till Oljeshejkerna och fråga Thomas om jag inte kan hjälpa honom med något, han svarar du kan ta en kopp kaffe farsan, sånt är livet. Jag är mycket stolt över att ni har drivit Företagarna Alvesta på ett sådant sätt att föreningen kan hjälpa varandra med löner och utveckling, jag önskar er lycka till, säger Sven-Inge Johnsson.

– Företagarna Alvesta drivs av engagerade personer som gör det på sin fritid. De jobbar för den här typen av festligheter, seminarium och företagsgalan, ett evenemang för att uppmärksamma och prisa framgångsrika företag men också för att skapa gemenskap. Det är många i kommunen som gör ett fantastiskt arbete. Det är ni som driver kommunen framåt, som skapar attraktivitet och som sätter kommunen på kartan, säger Thomas Haraldsson.

Utöver fantastiska talare bjöd kvällen även på många skratt från Nils Åkesson och inte minst hans dansare. Det var ett oförglömligt firande, precis som det ska vara när något fyller 100 år, som Företagarna Alvesta.

Josefin Petersson

Nils Åkesson bjöd på en show tillsammans med sina dansare, Morgan Karlsson, Henrik Engström, Michael Nielsen och Per Ribacke. Foto: Josefin Petersson
Företagarna Alvesta firande 100 år med tillsammans med strax över 100 gäster. Foto: Josefin Petersson
Nils Åkessons show innehöll både skämt, sång och dans. Foto: Josefin Petersson
Som avslutning på den tre rätters menyn bjöds det på en specialkomponerad fyra meter lång marängtårta med jordgubbar. Foto: Josefin Petersson
Företagarna Alvesta hade kvällen till ära tagit fram en jubileumsöl tillsammans med Benestad Bryggeri. Foto: Josefin Petersson