Efter lokalstrulet förra året – nu utökar han med restaurang
Av Josefin Petersson
Ola Johansson Hellsten är ägare av Lokstallet Catering som i oktober öppnar restaurang. Foto: Josefin Petersson
ALVESTA. För lite mer än ett år sedan var det tufft och Lokstallet Catering letade efter kök och lokaler för att kunna fortsätta sin cateringverksamhet. I början av året flyttade de in i sina nya lokaler på Grönkullavägen. Nu satsar de även på restaurang i Alvesta och utökar verksamheten. Planen är om allt går som det ska att öppna Restaurang Lokstallet första helgen i oktober.
Första helgen i oktober öppnar en ny restaurang i Alvesta, Restaurang Lokstallet, bakom satsningen står Ola Johansson Hellsten som idag äger Lokstallet Catering. Restaurang Lokstallet öppnar i SN Kök och Bars gamla lokaler på Allbogatan 17 intill Folkets Hus. Ola vill komplettera cateringverksamheten med en restaurang för att få en bredare och jämnare verksamhet över hela året. Det ger dem även möjlighet att få in mer bredd och kompetens i verksamheten.
– Vi har anställt två personer. Henrik Briggler som är ett välkänt ansikte i restaurangbranschen, senast från restaurang Massimo och Keun joo kommer att vara ansvarig för servering och bar samt hjälpa till att utveckla våra event. Tomas Sundh som har jobbat hos oss som kock tidigare kommer tillbaka efter att ha jobbat som säljare på Smålands Skafferi. Det kommer även vara extrapersonal som hjälper till på restaurangen och i cateringen. Utöver de nyanställda jobbar Helena och Filip kvar så det känns skönt med bra och kompetent personal, berättar Ola Johansson Hellsten.
Restaurang Lokstallet kommer att vara öppet för luncher måndag till fredag med fokus på vällagad husmanskost, men även modernare rätter. De kommer att ha en eventkalender där deras kvällsaktiviteter kommer att läggas upp och det kommer även att finnas möjlighet att abonnera restaurangen på kvällar och helger när de inte har öppet för allmänheten.
Ola tar över lokalen den 15:e september, de kommer sedan att göra lite små justeringar i lokalen och förhoppningen är att öppna första helgen i oktober om allt går som det ska.
– För lite mer än ett år sedan var det tufft och vi letade efter kök och lokaler för att kunna fortsätta vår cateringverksamhet. Nu står vi med ett nybyggt kök som vi är jättenöjda med samtidigt som vi planerar för uppstarten av en restaurang. Det svänger snabbt och det gäller att våga satsa när möjligheter dyker upp. Lokstallet grundades 1996 på Storgatan i Alvesta av Peter Sandgren och var på den tiden en pub och restaurang. 2013 flyttade verksamheten till Folkets Hus och blev Lokstallet Catering. I januari 2024 flyttade vi in i vårt nya kök på Grönkullavägen i Alvesta, så valet av Alvesta känns naturligt även för restaurangen och vi kommer kunna samarbeta mellan cateringen och restaurangen, avslutar Ola Johansson Hellsten.
Josefin Petersson