ALVESTA 2023-8-13 KL. 08:00

Drop in vigsel i Moheda

Av Thomas Edgren

MOHEDA. På Mohedagarna 24-26 augusti blir det Drop In vigsel vid Moheda kyrka. Det är initiativtagare komminister Annsophie Robinsdotter, Moheda pastorat, som kommer att viga.

Drop in vigsel i Moheda
På Mohedadagarna blir det bröllop för de som inte kommit till skott tidigare. Komminister Annsophie Robinsdotter kommer att viga. Foto: Privat.

- Det skall bli spännande att se hur det går; jag har haft Drop-In vigslar i Sjöparken och i hembygdsparken i Alvesta tidigare och de senaste åtta åren har jag vigt människor på Skansen i Stockholm och det blir alltid uppskattat, även för de i publiken som passar på att stanna till och titta på, berättar Annsophie.

Nu hoppas hon att det kommer några par till kyrkogården i Moheda 26 augusti som tagit ett spontant beslut att passa på att gifta sig och vill passa på under Mohedadagsfestligheterna. De behöver inte anmäla sig i förväg men man måste ha förberett sig med papper för godkänd hindersprövning innan. Är de bra väder, vilket hon hoppas på, blir det ”vigsel i det gröna”.

Vilka är det som brukar komma på Drop In vigslar?
- Det kan vara personer som haft ett längre förhållande men aldrig kommit till skott. Eller de som känner att det är jobbigt med allt det där kring ett bröllop. Här blir det mycket enklare och vi har till och med ett par musiker på plats; Tilda Kallenskog och Agnes Roos, och en lista med låtar att välja på! Och bröllopstårtan bjuder vi på för släkt och vänner – bara du meddelar hur många som du beräknar komma till vigseln, tipsar Annsophie.