ALVESTA 2022-9-14 KL. 16:52

Drive in bio på Tyrolen

Av Josefin Petersson

Drive in bio på Tyrolen
Det blir Drive in bio två gånger i september på Tyrolen, både svenska filmklassikern Sunes Sommar respektive den kultförklarade skräckfilmen Motorsågsmassakern. Foto: Pressbild

BLÄDINGE. Två fredagskvällar i september visas filmer på Sveriges största bioduk när Tyrolen bjuder in till drive-in bio i Blädinge. Tyrolen väljer att visa den svenska filmklassikern Sunes Sommar respektive den kultförklarade skräckfilmen Motorsågsmassakern.

När mörkret tilltar i sensommarkvällarna så skruvas bilradion på, blicken riktas mot den gigantiska bioduken, och en tidsresa blir verklighet. På Tyrolen i Blädinge har drive-in bio varit ett vanligt förekommande inslag de senaste åren, men så satte pandemin stopp för planerna. Förra hösten abonnerades Tyrolens stora bioanläggning för biovisning på stortorget i Växjö, men nu är filmvisningarna återigen tillbaka på Tyrolens stora parkering.

– Det är något exceptionellt magiskt med våra drive-in biovisningar. Gästerna skruvar själva in radiofrekvensen och njuter av popcorn, korv och goda drycker. Här talar vi verkligen om att mysa in sensommaren, förklarar Tyrolens Vänner.

Efter en fullspäckad sommar med stora företagsfester, konserter och festivaler, så rundar Tyrolen nu så sakteligen av säsongen med en superloppis, två drive-in biovisningar och avslutningsvis en skördefest. Det har varit en rekordartad sommar för Tyrolen med flera evenemang där över tusen besökare anslutit till Blädinge.

– Vi visste inte vad vi kunde vänta oss efter pandemin. Därför är vi nu enormt smickrade över hur många gäster som besökt oss i sommar. Att vi nu anordnar biovisningar kan ses delvis som ett bevis på att vi älskar att arrangera roliga evenemang, men också som ett tack till alla våra stammisgäster där ute, avslutar Tyrolens Vänner.

Motorsågsmassakern visas på Tyrolens drive-in bio fredagen den 16 september följt av Sunes Sommar den 23 september. Utöver biovisningar avslutar Tyrolen med en jätteloppis söndagen den 18 september och en skördemässa den 25 september.

Josefin Petersson