ALVESTA 2023-7-3 KL. 10:30

Cirkusdag på Skatelövsskolans fritids

Av Josefin Petersson

Cirkusdag på Skatelövsskolans fritids
Skolgården var pyntad med vimplar och alla barn fick varsin hatt. Foto: Privat

GRIMSLÖV. Förra veckan hade Skatelövsskolans fritids en cirkusdag för cirka 100 barn i åldrarna från förskoleklass till mellanstadiet som avslutning innan sommarlovet. Det blev både hoppning i hoppborg, boll och pilkastning, chokladhjul, glass och hamburgertallrik.

Planeringen började redan i december förra året när barnen började samla in pengar till en resa, barnen tillverkade då pärlplattor och ljus och de bakade. Till adventsmarkanden var föräldrar och släkt inbjudna. Varje år innan corona så åkte fritids alltid iväg på en resa för de insamlade pengarna. När pedagogerna sedan i år började undersöka vad det skulle kosta insåg de snabbt att de inte skulle ha råd att åka iväg.

– Vi ville ge barnen en bra upplevelse och en rolig dag ändå, vi bestämde oss för att vi skulle göra något på skolgården i stället, efter mycket funderande fram och tillbaka fick vi tag i en hoppborg och skapade utifrån det en cirkus och tivolidag för barnen. Barnen visste inget utan var inbjudna till en stor fest, vi pyntade hela skolgården med vimplar, barnen fick entréband och varsin hatt. Alla vuxna var dessutom utklädda, till bland annat spådam, starkeman och clown. Vi tackar även kökspersonalen på skolan för en god hamburgertallrik och ett trevligt samarbete. berättar Jenny Svahn, fritidspedagog på Skatelövsskolan.

Under dagen provade barnen en mängd aktiviteter, de fick pricka rätt med både vatten, bollar och pilar, snurra på chokladhjul, bli spådd av en spådam, få en gnuggistatuering, samt den stora höjdpunkten som var att hoppa i hoppborgen. Utöver det fick de även låtsas köpa glass.

– Både barnen och föräldrarna tyckte det var helt suveränt, vi har fått så mycket respons från föräldrar, vi har ett instagramkonto som heter fritidsskatelovsskolan där vi lägger upp vad vi hittar på och det är så många som har kommenterat där, det var till och med en förälder som grät redan på morgonen när hon lämnade barnen på morgonen. Alla barnen var verkligen så nöjda, berättar Jenny Svahn, fritidspedagog på Skatelövsskolan.

Josefin Petersson


Under cirkusdagen fick barnen snurra på ett chokladhjul. Foto: PrivatAlla vuxna var utklädda under cirkusdagen. Foto: Privat