ALVESTA 2023-7-19 KL. 13:00

Bra väg in för att främja nya vänskaper

Av Thomas Edgren

ALVESTA Ladies Circle 30 år i Alvesta- Vi är en bra väg in för de som är nyinflyttade och inte känner någon i kommunen eller vill lära känna fler. Vi vill främja nya vänskaper, både lokalt, nationellt och internationellt.

Bra väg in för att främja nya vänskaper
Emelie Gustavsson Tellman känner att Ladies Circle i Alvesta gör nytta och ser gärna fler medlemmar. Foto: Thomas Edgren

- Det säger Emelie Gustavsson Tellman som är med i Ladies Circle i Alvesta. En kvinnlig motsvarighet till organisationen Round Table.
Föreningen är mycket för nätverkande och arrangerar studiebesök vid lokala företag i Alvesta.
- Jag kom in som nyinflyttad med min familj till Alvesta för några år sedan och jag kände ingen här. Detta med Ladies Circle blev ett bra sätt att komma in i gemenskapen och få kontakter i samhället och i näringslivet, menar Emelie, som är lärare.

De som är med i Ladies Circle är personer från många yrkeskategorier och i olika åldrar. Och nu vill klubben välkomna fler.

Välgörenhet är en viktig sak för klubben. Under året har LC skänkt pengar till organisationen för Majblomman och lämnat julklappar till Alvesta församling. I påskas arrangerade klubben en promenad där barn och föräldrar skulle leta påskmotiv i Hagaparken.
- Det känns bra att komma på våra möten som vi har hemma hos varandra var tredje vecka. Här får du ny energi ifall du är trött tidigare på dagen. Detta blir som ett andningshål. Här är du inte mamma, du är inte maka eller har ingen yrkesroll. Det blir som ett andnings- och återhämtningshål!

I höst kommer medlemmarna i LC enligt planen att bland annat besöka Farmors Gårdsbutik för att se hur en sådan fungerar, prova på skytte vid Alvesta Skytteförening och besöka något företag i MohedaI påsk arrangerade klubben ”Påskpromenad” där det gällde att hitta påskmotiv.