ALVESTA 2024-4-20 KL. 10:39

Boule-säsongen i Alvesta är igång

Av Josefin Petersson

Boule-säsongen i Alvesta är igång
Den senaste tidens väder har varit omväxlande med både snö, regn och sol, men boulespelet i Hagaparken är igång på måndagar och torsdagar ändå. Foto: Börje Fransson

ALVESTA. Redan innan den ”riktiga” våren fått fäste i Alvesta har Alvesta-Korpens boulespelare återvänt till Hagaparkens utomhusbanor för spel. Där möts man varje måndag och torsdag ända till sena hösten. Dessutom anordnas en av årets årliga bouleturneringar den 3:e maj, det är ett lämpligt tillfälle att bekanta sig med boulen och studera när andra utövar sporten.
Nytt för vårens boule spel i Hagaparken är att starttiden har ändrats, spelet startar numera klockan 13:30, men när den riktiga sommarvärmen nått bygden börjar spelet redan klockan 10:00. Varje speltillfälle brukar samla drygt 20 spelare, men Korpens stora önskan är att antalet blir större. Alla som är intresserade är välkomna att pröva på spelet, sakkunnig vägledning finns till hands och du får låna klot. Ansvariga för boulespelet från Alvesta-Korpens sida är Arne Kostilainen, Jann Jönsson och Arnold Lennartsson.

Ett trevligt sätt att bekanta sig med boulen är kanske att först studera när andra utövar sporten, då är den 3:e maj i Hagaparken ett lämpligt tillfälle. Då står nämligen Alvesta-Korpen som arrangör för en av de årliga turneringarna som brukar samla många deltagare från klubbar inom och utanför länet. Spelet som omfattar totalt fem ronder, inleds klockan 09:00. Förutom spel finns det tävlingsdagen även servering av varmkorv, smörgåsar, dricka och kaffe med mera.

Josefin Petersson