ALVESTA 2022-10-3 KL. 10:00

Äntligen var Skörde-mässan tillbaka

Av Josefin Petersson

Äntligen var Skörde-mässan tillbaka
Till årets skördemässa kom det cirka 1700 besökare. Foto: Josefin Petersson

BLÄDINGE. I två års tid har Skördemässan på Tyrolen som anordnas av Hållbara Blädinge fått ställas in, men i år kunde den äntligen bli av förra helgen. Dessutom bjöd dagen på fantastisk sol och klarblå himmel.

Föreningen Hållbara Blädinge, startade 2008 och ville bedriva miljöarbete för bygden, bättre klimat, med bland annat hållbarhet och odling i fokus. De värnar väldigt mycket om det närodlade, ekologiska och KRAV-produkter och det ligger dem varmt om hjärtat.

Från början ville de få upp odlingsintresset och ta vara på skördealster och startade därför Skördemässan. Förra helgen kunde äntligen Hållbara Blädinge anordna sin Skördemässa igen på Tyrolen. I år med totalt 56 utställare och utöver en mängd utställare så kom det även cirka 1700 besökare.

– Skördemässan blev som alltid ett positivt och härligt inslag i vår fina miljö på Tyrolens festplats. Det fanns färger i massor av närproducerade skördealster, underbara hantverk av olika slag, växter, blommor, sylter, mos, oljor, honung, charkuterier som korvar, olika ostar, hemgjord glass, fisk och mycket mera. I år hade vi pomologen Sven Plasgård som sortbestämde besökares äpplen, samt svampexperten Ann-Christina Nyström som hjälpte till med olika svampar. Det är väldigt kul att vi åter kunde genomföra Skördemässan efter två års uppehåll, tack vare ett 35-tal ideella krafter, säger Gunilla Nilsson, Hållbara Blädinge.

Josefin Petersson


Skördemässan bjöd besökarna på bland annat närproducerade skördealster, hantverk av olika slag, växter och blommor. Foto: Cecilia PeterssonFoto: Josefin Petersson