ALVESTA 2023-11-18 KL. 11:14

Alvesta Teaterförening firar 70 år med Elvis nostalgi

Av Josefin Petersson

Alvesta Teaterförening firar 70 år med Elvis nostalgi
Alvesta Teaterförening firar 70 år med föreställningen Can´t help falling in love with Elvis. Foto: XTC Productions

ALVESTA. Alvesta Teaterförening firar 70 år med Elvis föreställning. Den 26: november kommer Alvesta Teaterförening fira sitt 70-årsjubileum, då blir det nostalgimusik i föreställningen Can´t help falling in love with Elvis, dessutom kommer även ungdomar från Musikprofilen att framföra 60-tals musik.
Alvesta Teaterförenings 70-årsjubileum inleds med att tre ungdomar från något som kallas Musikprofilen kommer underhålla med 60-tals musik. Sedan blir det föreställningen Can´t help falling in love with Elvis, med Lena Nilsson på sång och Carina E Nilsson på piano som kommer att framföra Elvis låtar. I pausen kommer det att serveras landgång av Lokstallet Catering, kvällen avslutas sedan med kaffe och tårta, är det kalas så är det.
– Vi har bjudit in hedersgäster till den här kvällen, nämligen tidigare ordföranden i föreningen. Sedan har vi också bjudit in representanter från kommunen, eftersom vi får bidrag varje år för att driva vår verksamhet, framför allt är det personer från kulturnämnden som är inbjudna, berättar Ola Nilsson, ordförande i Alvesta Teaterförening.
70-årsjubileumet kommer att firas i Festsalen i Folkets Hus, när den här artikeln skrivs är det nästan utsålt, bara ett 20-tal platser finns kvar, totalt rymmer lokalen 140 personer.

Under kvällen kommer föreställningarna som är inplanerade under våren att presenteras, enligt tradition inleds våren med en barnföreställning, den 3:e februari blir det ”Det var det fräckaste” som handlar om en mullvad, den 15:e februari blir det ”Tack och lov att jag finns” som är en musikalisk poetisk föreställning, den 8:e april kommer Riksteatern med Vajlett och Rut som handlar om en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten.
– Jag skulle säga att teatern fick ett bakslag i samband med pandemin, men jag personligen känner att det börjar att vända, att intresset ökar, vi har haft några föreställningar i höst som har fungerat bra och vi hoppas att det håller i sig. Tyvärr har föreställningarna vi köper in blivit dyrare, vilket gjort att det måste komma fler besökare för att täcka det. Samtidigt som vi inte av ekonomiska skäl vill minska på antalet föreställningar, eftersom vi vill ha en bredd i vårt program. Jag är övertygad om att en teaterförening är ett bra tillskott till de som är kulturintresserade, vi har också många som återkommer gång på gång, vår förhoppning är att sänka medelåldern på de som går på teater, berättar Ola Nilsson, ordförande i Alvesta Teaterförening.

Josefin Petersson