ALVESTA 2023-7-8 KL. 12:00

Alvesta har en ny världsmästare i golf – Markus Björkmarker

Av Josefin Petersson

Alvesta har en ny världsmästare i golf – Markus Björkmarker
– Det var en fantastisk känsla att ta medalj, något som jag aldrig glömmer, berättar Markus Björkmarker. Foto: Special Olympics Sverige

ALVESTA. Golfspelaren Markus Björkmarker som tävlar för Alvesta GK och bor i Alvesta har precis kommit hem efter att ha tävlat i världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning, Special Olympics World Games. Tävlingen avslutades dessutom på bästa sätt för honom, med en guldmedalj hem till Alvesta.

Special Olympics World Games är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Världsspelen hållas vartannat år och alternerar mellan sommar- och vinteridrotter. Under årets tävling har Markus Björkmarker från Alvesta spelat golf i fyra intensiva dagar tillsammans med 150 golfspelare världen över. Det blev fyra jämna rundor på 18-hålsbanorna i Bad Saarow utanför Berlin. I den första rundan slog han 84 slag, andra rundan 84 slag, tredje rundan 78 slag och fjärde rundan 84 slag. Totalt blev det 330 slag för Markus Björkmarker, det gav honom en guldmedalj. Han var 15 slag bättre än tvåan Sigurdur Gudmundsson från Island och 30 slag bättre än trean Anders Kobula från Australien.

Såhär säger Markus Björkmarker själv om guldmedaljen, själva upplevelsen och vad han tar med sig hem till Alvesta efter tävlingen.

– Det är den största tävlingen jag har spelat och med spelare från hela världen. Det jag tar med mig hem till Alvesta är att man måste vara fokuserad hela tiden även när det är jobbigt. När vi spelade de sista hålen så kände jag att jag kunde vinna, för jag ledde med 15 slag. Det var en fantastisk känsla att ta medalj, något som jag aldrig glömmer. Närmast nu framöver har jag 2-3 paragolftävlingar i Sverige i höst, berättar Markus Björkmarker.

Josefin Petersson


Under årets tävling har Markus Björkmarker från Alvesta spelat golf i fyra intensiva dagar tillsammans med 150 golfspelare världen över. Foto: Special Olympics Sverige