ALVESTA 2022-8-6 KL. 11:42

”Alla mellan 15 och 85 tränar här”

Av Hans Nilsson

”Alla mellan 15 och 85 tränar här”
Med moderna träningsmaskiner, vill Kenneth Nielsen se fler som börjar träna sin kropp, varför inte som här – scottcurls med stång. Foto: Thomas Edgren

ALVESTA. Att få Alvestaborna att träna mer är målet för KS Gym & Fitness. Ett gym som nu varit igång i sju år.
Gymmet huserar i lokaler i en fd fabriksbyggnad på öster i Alvesta. Det var här Kenneth Nielsen, Gemla, och Sebastian Lindgren, Växjö, för sju år sedan fick möjlighet att hyra 320 kvm yta och fylla med träningsmaskiner. Idag har de utökat till 400 kvm.
- Det var fantastiskt att få starta ett nytt gym och välja vilka maskiner och fabrikat vi skulle sätta in. Jag har ju en hel del erfarenhet av olika sorter från olika gym eftersom jag tränat sedan jag var 17 år. Det senaste inköpet av gymmaskiner valde vi att köpa från italienska Panatta, berättar Kenneth, som nu är 52 år.

Enligt honom kommer ”alla mellan 15 och 85 år” till gymmet och mest fart är det mellan klockan 17 och 20, den tiden passar de flesta bra; att komma och träna efter jobbet är populärt.
- Det klassiska är att nyårslöftena ska infrias och då blir det alltid lite extra fart på gymmet direkt efter jul och inför sommaren märker vi också ett extra tryck i gymmet. Efter semestern vill många komma i form igen och det är populärt att träna, konstaterar Kenneth.

Som medlem får man en tagg och kan ”tagga in” 24 timmar om dygnet 365 dagar om året, oavsett om det är personal på plats eller ej. Därför är det främst ”gör det själv träning” som gäller här, även om gymmet har skapat en mindre grupp för spinningpass. Det viktigaste är att man tycker att träning är kul och motiverande.
En personlig tränare har du dock möjlighet att få; Kim Skoglund, som fokuserar på styrketräning och livsstilsförändringar.
KS Gym & Fitness har även ett tävlingsteam för de som vill tävla inom fitness och bodybuilding.

Några tips för de som vill börja träna?
- Träna lagom, 1 – 1,5 timme per gång några gånger i veckan. Dela upp muskelgrupperna, fokusera på armmuskler vid en träning och benmuskler vid nästar träning, tipsar Kenneth Nielsen, och påpekar att man kan börja träna med målsman från 11 års ålder.


Thomas EdgrenKS Gym & Fitness har maskiner för träning av alla muskelgrupper, Khamsing Vonsensey ”blåser upp” sina triceps. Foto: Thomas Edgren