ALVESTA 2022-11-16 KL. 10:00

Alice 92 år driver loppis - hon ångrar inget alls

Av Josefin Petersson

Alice 92 år driver loppis - hon ångrar inget alls
– Tanken från början var att slutpunkten skulle vara när jag fyllde 90 år, men två år senare så driver jag den vidare fortfarande, jag ångrar inget alls, så länge jag får vara frisk och kry, säger Alice Arfvidsson. Foto: Josefin Petersson

LEKARYD. Alice Arfvidsson driver loppisen Lilla Loppan i Lekaryd, eller som hon kallar det, hennes lilla sockerlåda, liten på utsidan men stor på insidan. Sedan juni har hon haft loppisen i Lekaryd, innan dess hade hon den i sommarstugan i Bredhult. Men när Ronald Aguilar och Eva-Marie Strååth började renovera för Lekaryds Lantcafé så började de med den gamla vedboden där Lilla Loppans loppis nu håller till.

– Jag och min man har åkt på antikmässor sedan 1992, ända fram till 2010 när han gick bort, året innan det startade jag loppisen Lilla Loppan i vår sommarstuga i Bredhult. De 12 senaste åren har jag drivit loppisen själv och bott i sommarstugan på somrarna och trivts hur bra som helst. Sedan har det varit jättespännande att få fortsätta i Lekaryd, detta efter att min svärson byggde stugan till mig för att jag skulle kunna fortsätta med min loppis, säger Alice Arfvidsson.

Under alla år så har hon samlat på sig många stamkunder som även har letat upp loppisen i Lekaryd. Det är många som har sett att skyltarna inte är kvar i Bredhult och att jag då skulle ha lagt ner, men jag finns kvar. Det var bland annat ett danskt par som har varit stamkunder som hörde av sig och undrade om hon fortfarande fanns kvar, de har nu varit och besökt henne på det nya stället i Lekaryd i stället. Det är många kunder som också har blivit goda vänner genom åren när de har kommit tillbaka varje år.

– Jag tycker det är lika roligt med loppis efter alla dessa åren, jag funderade på att sluta när jag sålde sommarstugan men visste inte var jag skulle göra av alla saker, tanken från början var att slutpunkten skulle vara när jag fyllde 90 år, men två år senare så driver jag den vidare fortfarande, jag ångrar inget alls, så länge jag får vara frisk och kry, jag vill inte sitta i en gungstol, säger Alice Arfvidsson.

Alice Arfvidsson tycker också nu efter pandemin att det märks att folk har ett behov av att komma ut och träffa andra. Beroende på vädret framöver så håller hon öppet på lördagar och söndagar mellan 10 och 16.

Josefin Petersson


En av Alice Arfvidssons favorithylla i sockerlådan är den med det färgade glaset. Foto: Josefin Petersson