VÄXJÖ 2023-10-27 KL. 20:17

Wåhlin i Växjö utmanar om språkrörsposten

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Magnus P Wåhlin, kommunalråd i Växjö, fortsätter utmana Daniel Helldén på posten som nytt manligt språkrör i Miljöpartiet.
Detta trots att Daniel Helldén i Stockholm är valberedningens förslag som språkrör.
- Det partiet behöver nu är ett enande och ett starkt och tydligt ledarskap, och det kan jag leverera, säger Magnus P Wåhlin (MP).

Wåhlin i Växjö utmanar om språkrörsposten
Magnus P Wåhlin, kommunalråd i Växjö, fortsätter utmana Daniel Helldén om språkrörsposten i Miljlöpartiet. Foto: Hans Nilsson


På Miljöpartiets kongress den 17-19 november avgörs vem som ska bli nytt manligt språkrör.
Tunga namn som Martin Marmgren och Torbjörn Nilsson säger att de vill fortsätta att strida för posten som nytt manligt språkrör i Miljöpartiet. De sitter i partistyrelsen. Det gör även Magnus P Wåhlin från Växjö som väljer att ta upp kampen med Daniel Helldén.

Han säger i en intervju med SR Ekot att han utmanar Daniel Helldén. Magnus P Wåhlin konstaterar också på sin Facebook att det är turbulent i Miljöpartiet. Det har rapporterats i media att det kvinnliga spårkröret Märta Stenevi anklagas för att skapa ett dåligt arbetsmiljöklimat.
Magnus P Wåhlin ser med stor oro på splittringen i Miljöpartiet och han känner stor olust inför att man inte klarar av att lösa interna problem.
Nu menar han att Miljöpartiet behöver breddas - och att han är den man som behövs för ett starkt och tryggt ledarskap.
- Mitt besked är att jag kvarstår och söker medlemmarnas förtroende, och jag utmanar Helldén för att jag kan leverera ett starkt ledarskap som är väldigt tydligt med att vi följer för de strategier vi har satt upp, förklarar Magnus P Wåhlin och fortsätter:
- Det vill säga att vi jobbar med miljö- och klimatfrågan, som är top of the list för oss. Men vi måste också bredda partiet så att vi vinner väljarnas förtroende i fler frågor. Där är jag väldigt tydlig och därför fortsätter jag att kandidera.


hans nilsson